Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Κώστας Καραμανλής / Εκτός τόπου και χρόνου - «Τα ΜΜΜ δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Καραμανλής / Εκτός τόπου και χρόνου - «Τα ΜΜΜ δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης»

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΟ
photo Facebook

Σε μία δήλωση εκτός πραγματικότητας προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ισχυριζόμενος ότι πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, απορρίπτοντας τόσο τις επιστημονικές μελέτες όσο και τα βίντεο και τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα ασφυκτικά γεμάτα μέσα.

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο «Θέμα 104,6», υποστήριξε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι τα ΜΜΜ είναι εστία υπερμετάδοσης. Την ίδια στιγμή παραδέχθηκε πως, όπως ισχύει με όλους τους κλειστούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εν δυνάμει εστίες μετάδοσης.  

Ο υπουργός μεταφορών ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει πληρότητα άνω του 65%, αλλά παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να τηρηθεί. Υποστήριξε επίσης, πως ήδη έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις με αύξηση των δρομολογίων από πέρσι. Ενώ επέμεινε ότι από τον Σεπτέμβριο, προστέθηκαν κι άλλα λεωφορεία αυξάνοντας τον στόλο κατά 50%.

Όλα τα παραπάνω διαψεύδουν οι πολίτες που με φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά τους πολλές φορές αποκαλύπτουν μία άλλη πραγματικότητα με ασφυκτικά γεμάτα μέσα, που η κυβέρνηση επιμένει να αγνοεί.

«Ο κ. Καραμανλής δεν διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό»

«Χώροι δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, τις βασικές εστίες μετάδοσης της πανδημίας. Η πραγματικότητα όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Καραμανλή», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του που αναφέρεται σε σημερινή συνέντευξη του υπουργού Μεταφορών.

«Ο κ. Καραμανλής δεν διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό. Το δικό του υπουργείο, με τροπολογία στις 10 Μαρτίου, παραδεχόταν ότι η "χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊου"», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τον κ. Καραμανλή ότι:

  • η γη δεν είναι επίπεδη.
  • τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός.
  • τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού».

«Καλό θα ήταν λοιπόν, τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσουν τουλάχιστον να κοροϊδεύουν τους πολίτες που καθημερινά στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς. Είναι φανερό ότι ούτε έχουν, ούτε ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

https://twitter.com/n_iliopoulos/status/1377235873754931200

Ν. Παππάς: Πόσα θέλετε να μας... τρελάνετε κ. Καραμανλή;

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του Νίκου Παππά αρμόδιου τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Καραμανλής είπε σήμερα ότι δεν έχει αποδειχθεί πως ο κορονοϊός ''κολλάει'' στα ΜΜΜ. Είναι ο ίδιος Καραμανλής που πριν μερικές εβδομάδες παραδεχόταν, σε τροπολογία του, ότι '«η χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του COVID-19'».

Αλήθεια, πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε; Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη είστε υπεύθυνοι για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Ντροπή, κ. Καραμανλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL