Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Παναγιώτης Αρκουμανέας / Προαναγγελία για νέα αύξηση κρουσμάτων στη συνάντηση με τον Ιερώνυμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παναγιώτης Αρκουμανέας / Προαναγγελία για νέα αύξηση κρουσμάτων στη συνάντηση με τον Ιερώνυμο

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού, για επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να ενημερωθεί ο τελευταίος για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων», προτρέποντας όλους να κάνουν υπομονή και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής που επιβάλλονται.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει από το βράδυ της Δευτέρας στις 20.00 μέχρι και το πρωί της Τρίτης στις 08.00, δηλαδή σε 12 ώρες, ακόμη 240 εισαγωγές περιστατικών covid-19 στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, είναι τουλάχιστον 50 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ασθενείς που περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι σε εντατική για να έχουν την αναγκαία νοσηλεία.

Τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κατά τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο μπορούν να ερμηνευτούν και ως προσπάθεια διατήρησης της «ειρήνης» καθώς βρισκόμαστε ήδη στην Σαρακοστή και η παρουσία των πιστών στους χώρους λατρείας αναμένεται να αυξάνεται όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ο κ. Αρκουμανέας χαρακτηριστικά ευχαρίστησε την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορονοϊό», όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκτίμησε ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL