Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Κορωνοϊός / Διακομιδές ασθενών από την Αττική στη Χαλκίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Διακομιδές ασθενών από την Αττική στη Χαλκίδα

ΜΕΘ νοσοκομείο κορωνοϊός Εντατική
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκθετη για άλλη μια φορά απέναντι στην ελληνική κοινωνία που βιώνει επί μήνες την έντονη αγωνία για την προστασία της από την πανδημία και την ανασφάλεια για το οικονομικό της μέλλον, είναι η κυβέρνηση.

Οι ιδεοληπτικές εμμονές και η ανικανότητα της την οδηγούν στην κατάστρωση άλλου ενός εκτάκτου σχεδίου αντιμετώπισης της δυσοίωνης κατάστασης στα νοσοκομεία με γεύση από τα παλαιότερα και βέβαια καθόλου επιτυχημένα.

Σύμφωνα με το Open, 30 ασθενείς από την Αττική θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μάλιστα οι 10 πρώτοι αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, Κυριακή, 7 Μαρτίου, από το Λαϊκό νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα οι πρώτοι τέσσερις ιδιώτες γιατροί  - από τους 16 που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχουν μεταβεί στην Παμμακάριστο.

Συνολικά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο υγείας έχει ζητήσει τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών στην προσπάθεια που κάνουν τα δημόσια νοσοκομεία να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.  

Η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες, ήταν εξαρχής επιλογή που ούτε καν ήθελε να ακούσει η κυβέρνηση, όπως και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του ήδη υπάρχοντος προσωπικού στο ΕΣΥ.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία, ενώ δεν αποκλείεται και η επίταξη, αν και δεν είναι το σενάριο που προκρίνει η κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL