Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Αλέξης Κούγιας / Επιχείρηση τρομοκράτησης – Έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων καταγγέλλουν τον Λιγνάδη 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Επιχείρηση τρομοκράτησης – Έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων καταγγέλλουν τον Λιγνάδη 

Αλέξης Κούγιας
EUROKINISSI

Σε μια κατάφωρα παράνομη κίνηση, που έχει προφανή στόχο να «κλείσει στόματα» στην υπόθεση Λιγνάδη, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας. Με εντελώς αντιδεοντολογικό τρόπο αποκάλυψε τα ονόματα των δύο ανθρώπων που έχουν καταγγείλει βιασμό από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με την πρόφαση της δημοσιοποίησης αίτησης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων και διενέργεια αυτοψίας.

Σε δήλωσή του, ο Αλ. Κούγιας κάνει γνωστό ότι κατέθεσε αίτημα προς την ανακρίτρια για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του σκηνοθέτη με τους δύο καταγγέλλοντες, καθώς και αίτημα να διαταχθεί αυτοψία για τον εντοπισμό του ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όπου ο ένας εξ αυτών έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε. Μαζί, δίνει στη δημοσιότητα το αίτημα προς την ανακρίτρια, στο οποίο αναφέρονται πάνω-πάνω τα ονόματα των δύο καταγγελλόντων. 

Η απαράδεκτη ωστόσο αυτή κίνηση του ποινικολόγου απαγορεύεται από τον Κώδικα Δικηγόρων. «Δεν επιτρέπεται σε δικηγόρο είτε ατομικά είτε ως μέλος Δικηγορικής Εταιρείας να δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, δημοσιεύοντας στοιχεία ή πληροφορίες σε σχέση με εκκρεμούσα, ενώπιον της Δικαιοσύνης, υπόθεση την οποία χειρίζεται ο ίδιος» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 40 του Κώδικα Δικηγόρων.

Στη δήλωσή του, ο Αλ. Κούγιας αναφέρει ότι ο Δ. Λιγνάδης συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή. Φαίνεται δε να αμφισβητεί ότι βρισκόταν στην περιοχή της Επιδαύρου κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στις καταγγελίες, δηλαδή τον Αύγουστο του 2015, με τον δικηγόρο να υποστηρίζει ότι το γραφείο του έχει κάνει έρευνα και ότι ο σκηνοθέτης δεν διέμεινε σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής.   

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL