Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Σεξουαλική κακοποίηση / 18 νέους φακέλους με καταγγελίες κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / 18 νέους φακέλους με καταγγελίες κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας 

Πασχάλης Τσαρούχας
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενεργές ποινικά κακουργηματικές πράξεις φέρεται να περιλαμβάνονται στο νέο υλικό που παρέδωσε σήμερα στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας. Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα προκειμένου να καταθέσει κι άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Επισκέφθηκα τον Εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να ρωτάτε εμάς ό,τι ( ρωτάτε) και τον εισαγγελέα. Ακολουθούμε την διαδικασία πάρα πολύ αυστηρά. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα. Επανέλαβε δε πως ό,τι καινούριο υλικό έχει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, θα το προσκομίσει στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου παραδόθηκαν από τον Π. Τσαρούχα δεκαοκτώ νέοι φάκελοι καταγγελιών στο Πειθαρχικό, εκ των οποίων κάποιες φαίνεται να αφορούν σοβαρά, μη παραγεγραμμένα αδικήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως φαίνεται στο νέο υλικό που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές, περιλαμβάνονται και καταγγελίες κατά τριών προσώπων που έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα.

Πρόθεση των εισαγγελικών λειτουργών είναι άμεσα να καλέσουν σε κατάθεση όλα τα πρόσωπα που κατέφυγαν στο πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ για να καταγγείλουν σοβαρά περιστατικά που παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον.

Εντός των επόμενων ημερών η Εισαγγελία αναμένεται να αποφανθεί και για την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος γνωστού από τηλεοπτικά σίριαλ ηθοποιού, μετά από καταγγελία βιασμού πρώην συμφοιτητή του. Την υπόθεση χειρίστηκε με εντολή του εισαγγελέα η Αστυνομία, η οποία διενήργησε προανάκριση στο πλαίσιο της οποίας ο καταγγελλόμενος καλλιτέχνης, που αρνείται όσα του αποδίδει ο καταγγέλλων, κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία κινείται τάχιστα, καθώς ο χρόνος παραγραφής του καταγγελλόμενου αδικήματος λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL