Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Αλέξης Κούγιας / Έκλεισε το τηλέφωνο και στον Παπαδάκη για να μην απαντήσει στα ερωτήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Έκλεισε το τηλέφωνο και στον Παπαδάκη για να μην απαντήσει στα ερωτήματα

ΚΟΥΓΙΑΣ

Σύστημα το έχει κάνει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας να κλείνει το τηλέφωνο στους δημοσιογράφους όταν έρχεται σε δύσκολη θέση και δεν μπορεί να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1 να ακούσει τον ήχο της πεσμένης γραμμής. Ο ποινικολόγος φαίνεται ότι είχε δεχθεί τη συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» περιμένοντας ότι θα κάνει έναν από τους γνωστούς μονολόγους του. Όμως τα βρήκε γρήγορα σκούρα με τις ερωτήσεις που δέχθηκε.

Ερωτηθείς για την προφυλάκιση του πελάτη του, μετά την απόρριψη της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας που είχε καταθέσει, ο Αλ. Κούγιας προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι ανέλαβε την υπόθεση υπό ασφυκτικές προθεσμίες και επέμεινε ότι υπήρχαν δικονομικά λάθη στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όταν όμως ο Γ. Παπαδάκης του επισήμανε ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία, αφού ούτε έρευνα έγινε στο σπίτι του Δ. Λιγνάδη ούτε κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές του συσκευές, ο Αλ. Κούγιας έχασε την ψυχραιμία του. «Όχι, όχι» επαναλάμβανε. «Αυτό απαγορεύεται. Δεν μιλάμε για διαδικασία που συλλαμβάνει κάποιον επ’ αυτοφώρω» ισχυρίστηκε. Και όταν ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι αυτό έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις, ο Αλ. Κούγιας το μόνο που είχε να πει ήταν: «Ποιος λέει αυτές τις νομικές ανοησίες;».

Η συζήτηση φαινόταν ότι έπαιρνε μια τροπή που δεν άρεσε καθόλου στον ποινικολόγο. Έτσι, αποφάσισε να το βάλει στα πόδια. «Με πήρατε και είμαι πολύ κουρασμένος. Έχω κοιμηθεί τρεις ώρες. Έχω πρόβλημα, πρέπει να ντυθώ, 9 η ώρα πρέπει να είμαι στο δικαστήριο» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά Κούγια προκάλεσε την οργή του Γ. Παπαδάκη. «Είσαστε ο Αλέξης Κούγιας γιατί στην αρχή με τη φωνή σας δεν σας γνώρισα. Μόλις κλείσατε το τηλέφωνο, το επιβεβαιώσατε. Όταν δεν σας συμφέρει, κλείνετε το τηλέφωνο. Δεν θα κάνετε τις συνεντεύξεις όπως θέλετε εσείς. Ούτε θα σας δίνουμε βήμα. Διαφορετικά να πάτε στο εμπορικό του σταθμού να αγοράσετε χρόνο» υπογράμμισε με νόημα.

«Έχω την εντύπωση πως εμένα με κάλυψε και το κλείσιμο του τηλεφώνου» συνέχισε ο δημοσιογράφος. «Εγώ είχα σκοπό να σας ρωτήσω: συνωμοτεί όλος ο κόσμος προκειμένου ο πελάτης σας να βρεθεί σήμερα προφυλακισμένος; Στην αρχή ήταν ο στόχος η κ. Μενδώνη, τα έργα στο Ελληνικό και ότι πίσω από αυτή την επίθεση πάμε για πρόωρες εκλογές. Στη συνέχεια είναι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Μπιμπίλας και 2-3 δικηγόροι, οι οποίοι δεν τα πάνε καλά με τον πελάτη σας. Εσείς το αλλάξατε. Αυτά ήθελα να σας ρωτήσω και εσείς να μας απαντήσετε» υπογράμμισε. «Σας ευχαριστώ που κλείσατε το τηλέφωνο γιατί εμένα μου δημιουργήσατε την εντύπωση ότι δεν θέλετε να ακούσετε τα επόμενα ερωτήματα» κατέληξε ο Γ. Παπαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL