Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Δημήτρης Λιγνάδης / Η ώρα της απολογίας για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Η ώρα της απολογίας για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, προκειμένου να αποφανθεί επί της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας, την οποία έχει υποβάλει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Συμβουλίου.

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο κατηγορούμενος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση. 

Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Η απολογία του κατηγορουμένου αναμένεται να είναι πολύωρη λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει περί βιασμού ανηλίκων κατά συρροή.

Στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με δήλωσή του αναμένεται να ζητήσει την εξέταση μαρτύρων μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για την ηθοποιό και πρώην υπουργό Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του Action24 Διονύση Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά που σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιγνάδη  ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που το ένα από τα θύματα που κατέθεσαν μήνυση καταγγέλλει ότι βιάστηκε το 2010.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL