Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Υπόθεση Λιγνάδη / Γυναίκα μάρτυρας απαντά στον Κούγια - «Απελπισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Λιγνάδη / Γυναίκα μάρτυρας απαντά στον Κούγια - «Απελπισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού»

Λιγνάδης
EUROKINISSI

Η γυναίκα μάρτυρας στην υπόθεση Λιγνάδη που κατέθεσε λίγες ώρες πριν συλληφθεί ο ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω της δικηγόρου της  Χρύσας Παπαδοπούλου  κάνει λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων» και «ακραία ομοφοβικών σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων».

Παράλληλα καταγγέλλει την επίρριψη ευθυνών στα θύματα ως «μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας».

Όπως σημειώνει «θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παλαιομοδίτικη τακτική της “δολοφονίας χαρακτήρων” και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας.

Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

Είναι γνωστό ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων διώκεται ποινικά και αστικά, καθώς η εντολέας μου ουδέποτε έχει συναινέσει στην δημοσιοποίηση οποιουδήποτε δεδομένου που οδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ταυτοποίησή της.

Η νομική παραστάτρια της μάρτυρος
Χρύσα Παπαδοπούλου
Δικηγόρος Πειραιώς»

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη από την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση είχε πει πως θα προσβάλει τη διαδικασία και σήμερα, εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, έριξε τη «βόμβα» λέγοντας πως δεν έπρεπε με βάση τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πελάτη του να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις (...)», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος που προχώρησε στην αποκάλυψη μέρους της δικογραφίας.

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε την πρακτική σπίλωσης των μαρτύρων ενώ παράλληλα προσπάθησε να αποδομήσει τις καταθέσεις τους. Είπε μεταξύ άλλων ότι «οι δυο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι» και πρόσθεσε ότι «προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις».

Αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο εντολέας του λέγοντας πως οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται «δεν υπάρχουν».Τόνισε πως «αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος», εκτίμησε ότι «νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων» και αποκάλυψε πως «οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι».

Μετά από περίπου μια ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης έλαβε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL