Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κορωνοϊός / «Μετά τον εμβολιασμό εκτός σειράς άνοιξαν και ταβέρνα για να γευματίσουν»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Μετά τον εμβολιασμό εκτός σειράς άνοιξαν και ταβέρνα για να γευματίσουν»

Χάλκη νησί
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Νέες καταγγελίες στην υπόθεση με τον εμβολιασμό εκτός σειράς του γαλάζιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στελέχους της ΝΔ, Γιώργου Χατζημάρκου έρχονται στο φως από τον τοπικό Τύπο.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Σταματιάδη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού «όχι μόνο έβαλαν στη λίστα τον Περιφερειάρχη για να κάνει εμβόλιο, αλλά άνοιξαν και... ταβέρνα για να γευματίσουν!»

Ο Μιχάλης Σταματιάδης, κατήγγειλε επίσης και τον δήμαρχο του νησιού που σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να ενέταξε τον Γιώργο Χατζημάρκου στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί. «Ο Δήμαρχος Χάλκης, τα έκανε θάλασσα, σε βαθμό γελοιοποίησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά τον εμβολιασμό του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης και η παρέα του γευμάτισαν σε ψαροταβέρνα της Χάλκης, η οποία προφανώς είχε ανοίξει ειδικά για αυτούς, δεδομένων των συνθηκών απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων και περί τις 16.00´ το απόγευμα, αναχώρησαν με το εν λόγω φουσκωτό σκάφος για να επιστρέψουν στη Ρόδο» καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου .

«Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, ας πάμε τώρα στις παλινωδίες, αναλήθειες και ανακρίβειες του Δημάρχου Χάλκης. Ο Δήμαρχος Χάλκης προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, μυστική και στο απυρόβλητο, την εξυπηρέτηση που έκανε στον Περιφερειάρχη να τον εντάξει στην λίστα των  κατοίκων του νησιού, που επρόκειτο να εμβολιαστούν» σημείωσε με νόημα ο Μιχάλης Σταματιάδης στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Σταματιάδη

«Κατ´ αρχήν αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα, που είδαν και πιστοποιούν οι κάτοικοι της Χάλκης.

Το πρωί της Κυριακής 21/2/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μετέβη στην Χάλκη με το φουσκωτό σκάφος γνωστού εμπόρου της Ρόδου, και ολιγομελή παρέα (πέντε-έξι άτομα), προκειμένου να εμβολιαστεί στο ιατρείο του νησιού, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος Χάλκης ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, την οποία είχε συντάξει ο Δήμος και παρέδωσε στο ιατρικό προσωπικό του ιατρείου Χάλκης και τους επισκέπτες γιατρούς.

Μετά τον εμβολιασμό του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης και η παρέα του γευμάτισαν σε ψαροταβέρνα της Χάλκης, η οποία προφανώς είχε ανοίξει ειδικά για αυτούς, δεδομένων των συνθηκών απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων και περί τις 16.00´ το απόγευμα, αναχώρησαν με το εν λόγω φουσκωτό σκάφος για να επιστρέψουν στη Ρόδο.

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, ας πάμε τώρα στις παλινωδίες, αναλήθειες και ανακρίβειες του Δημάρχου Χάλκης.

Ο Δήμαρχος Χάλκης προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, μυστική και στο απυρόβλητο, την εξυπηρέτηση που έκανε στον Περιφερειάρχη να τον εντάξει στην λίστα των  κατοίκων του νησιού, που επρόκειτο να εμβολιαστούν.

Για τον λόγο αυτόν, απέφυγε να κάνει την παραμικρή ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Χάλκη, ενώ όπως γνωρίζουμε σε άλλες περιπτώσεις για ψύλλου πήδημα και ασήμαντα γεγονότα, σπεύδει ασμένως να εκδόσει τις ατελείωτες αναρτήσεις και ανακοινώσεις.

Από τη στιγμή που τα ΜΜΕ ανακάλυψαν το θέμα και το έφεραν στην επιφάνεια, άρχισαν οι παλινωδίες, οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες του Δημάρχου της Χάλκης.

Στη μία δήλωση του ανέφερε, ότι το ταξίδι του Περιφερειάρχη στην Χάλκη ήταν υπηρεσιακό.

Στην άλλη δήλωση του ανέφερε ότι ήταν ιδιωτικό.

Τελικώς μας δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των εμβολιασμών περίσσεψαν δύο δόσεις εμβολίου και με την ευκαιρία που ήταν (τυχαίως) εκεί ο Περιφερειάρχης, τον εμβολίασαν για να μην τις πετάξουν.

Μας δήλωσε ακόμη ότι κανείς από τους ενδιαφερόμενους, δεν έμεινε χωρίς να εμβολιαστεί στη Χάλκη.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον τρεις κατοίκους της Χάλκης, έναν Χαλκίτη από τη Ρόδο, ο όποιος έβρισκετο την περίοδο των εμβολιασμών στην Χάλκη, όπως αρκετοί άλλοι που εμβολιάστηκαν, έναν βουλγαρικής καταγωγής μόνιμο κάτοικο Χαλκης επί δεκαετίες, και μία κυρία αυστριακή μόνιμη κάτοικο Χάλκης από το καλοκαίρι του 2020, οι οποίοι ζήτησαν να εγγραφούν στη σχετική λίστα και η απάντηση ήταν ότι δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

Επιπροσθέτως γίναμε αποδεκτές παραπόνων δημοτών της Χάλκης, οι οποίοι τηλεφώνησαν στον Δήμο τις προηγούμενες ημέρες των εμβολιασμών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην σχετική λίστα και η απάντηση των υπευθύνων ήταν, ότι δεν μπορούν να τους συμπεριλάβουν, διότι η λίστα έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν επιπλέον εμβόλια.

Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχος Χάλκης, τα έκανε θάλασσα, σε βαθμό γελοιοποίησης.

Κύριε Δήμαρχε της Χάλκης, οι πολίτες περιμένουν από εσάς κατά την διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων, ειλικρίνεια, εντιμότητα, δεοντολογία και διαφάνεια και αντί αυτών τους προσφέρετε δυστυχώς ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL