Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Σεξουαλική κακοποίηση / Σήμερα η κατάθεση του Τσαρούχα στον εισαγγελέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / Σήμερα η κατάθεση του Τσαρούχα στον εισαγγελέα

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Τους φακέλους του ΣΕΗ θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα

Εξαιρετικά κρίσιμη για την οικονομία της υπόθεσης θεωρείται η σημερινή κατάθεση στον εισαγγελέα του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλη Τσαρούχα. Σε συνέχεια της προχθεσινής κατάθεσης του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα, ο Π. Τσαρούχας αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα το σύνολο των φακέλων που έχει συγκεντρώσει έως τώρα το σωματείο των ηθοποιών και αφορούν πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που αφορούν τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι αρκετά, ωστόσο το νομικό ερώτημα που τίθεται σχετίζεται με τον χρόνο τέλεσης των πράξεων και το βάρος τους, ώστε να γίνει σαφές ότι δεν εμπίπτουν στη διαδικασία παραγραφής.

Θυμίζουμε ότι έως τώρα εναντίον του Λιγνάδη έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις για βιασμό, εκ των οποίων η μία αφορά γεγονός που είχε συμβεί πριν από 25 χρόνια (και επομένως έχει παραγραφεί) και η άλλη πριν από 11 χρόνια, όταν ο μηνυτής ήταν 14 ετών -η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή τη βάση του κατηγορητηρίου.

Από την πλευρά του ΣΕΗ αναμένεται να κατατεθεί σήμερα φάκελος που αφορά την πρώτη καταγγελία που έγινε, στις 6 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα 2020mag, από τον Νίκο Σ., από την οποία ξεκίνησε το κουβάρι των αποκαλύψεων για τον βίο και την πολιτεία του Λιγνάδη και για την οποία δεν έχει υπάρξει έως σήμερα εισαγγελική παρέμβαση, αλλά ούτε και κάποια επαφή του υπουργείου Πολιτισμού είτε με τον καταγγέλλοντα είτε με τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου που του είχε πάρει τη συνέντευξη.

Και αυτό παρότι ο Νίκος Σ. είχε δηλώσει ότι βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ενώ και το μέσο δήλωνε ότι τα ολοκληρωμένα στοιχεία του καταγγέλλοντα ήταν προσβάσιμα στις αρχές.

Έτσι και γι' αυτή την υπόθεση αναμένεται να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά, όπως και για άλλες υποθέσεις που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, από τη θητεία του Λιγνάδη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, τη σύντομη θητεία του στη Σχολή Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αλλού.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας έχει καλέσει το ΣΕΗ να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας στον χώρο του θεάτρου, κάτι που σημαίνει ότι ο Π. Τσαρούχας αναμένεται να μιλήσει και για άλλες περιπτώσεις εκτός από αυτή του Δ. Λιγνάδη.

Σε αυτή την περίπτωση θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε εάν, εκτός από το δύο ονόματα των γνωστών από τηλεοπτικά σίριαλ ηθοποιών, θα προστεθεί και ένα άτομο το οποίο επίσης έχει τοποθετηθεί σε υψηλότατη θέση κρατικού θεάτρου μετά το 2019 και για τον οποίον φημολογείται πως υπάρχει επίσης καταγγελία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL