Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Αλέξης Κούγιας / Στόχος κυβέρνηση, Μενδώνη και η επένδυση στο Ελληνικό η υπερασπιστική γραμμή Λιγνάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Στόχος κυβέρνηση, Μενδώνη και η επένδυση στο Ελληνικό η υπερασπιστική γραμμή Λιγνάδη

Αλέξης Κούγιας
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ )

Την υπερασπιστική γραμμή ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι θύμα μιας «ακραίας πλεκτάνης», της οποίας πραγματικός στόχος είναι η κυβέρνηση και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία «τα έβαλε με επιχειρηματικά συμφέροντα που εμπλέκονται με την ανάπλαση στο Ελληνικό» επέλεξε ο νέος συνήγορος του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος από νωρίς το πρωί εμφανίστηκε με τη σειρά στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα ίδια. Ότι ο Δ. Λιγνάδης του είπε ότι γνωρίζει τους δύο καταγγέλλοντες και ότι του μίλησε για τα όσα κατέθεσε η 40χρονη, επιχειρώντας να την εμφανίσει ως αναξιόπιστη μάρτυρα.

«Έχω μια απόλυτη άποψη» είπε ο Αλ. Κούγιας στο Open TV. «Ο Λιγνάδης είναι στη μυλόπετρα αυτή τη στιγμή γιατί ο μοναδικός στόχος είναι η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση» υποστήριξε επειδή, όπως είπε, «απενέπλεξε πολύ σημαντικά εμπόδια τα οποία επί χρόνια δημιουργούσαν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι γιατί δεν ήταν της επιλογής των ανθρώπων που επέλεξαν το επιχειρηματικό fund το οποίο θα εκμεταλλευτεί το Ελληνικό, όπου υπάρχει ένας ανταγωνισμός δισεκατομμυρίων όχι μόνο για τις κατοικίες και την ανάπλασή του, αλλά κυρίως για το καζίνο και άλλα θέματα, όπου εμπλέκονται ντόπιοι μεγάλοι επιχειρηματίες αλλά και διεθνείς».

«Βεβαίως, θα αποδειχθεί αν έχει κάνει τις πράξεις αυτές ή όχι μέσα από τη νόμιμη διαδικασία» σημείωσε ακόμη, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες. «Δεν υπάρχει καμία επώνυμη καταγγελία. Είναι για γέλια αυτά που ακούω» ισχυρίστηκε. «Υπάρχουν δύο καταγγελίες. Δεν τους έχω δει ποτέ. Όταν τους εξετάσω κατ’ αντιπαράσταση, όπως θα ζητήσω με τον εντολέα μου, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο στον εισαγγελέα εκ του ασφαλούς με τους συνήγορους τους, τότε μόνο θα σας πως την προσωπική μου άποψη» είπε.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου την περασμένη Παρασκευή η Λίνα Μενδώνη, χαρακτηρίζοντας τον Δ. Λιγνάδη «επικίνδυνο άνθρωπο που την εξαπάτησε», ο Αλ. Κούγιας υποστήριξε ότι η υπουργός έκανε «ένα ολέθριο λάθος», που «το εκμεταλλεύτηκαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι και τα επιχειρηματικά συμφέροντας που κρύβονται πίσω από αυτούς».

Ο ποινικολόγος ανέφερε ότι ο Δ. Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ακραία πλεκτάνη». «Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι εντελώς διαφορετικό» είπε. «Άλλο βιασμός, άλλο ομοφυλοφυλικές σχέσεις» ανέφερε, ενώ επέμεινε να αμφισβητεί τα θύματα και να μειώνει τις καταθέσεις τους, επαναλαμβάνοντας ότι «αν είναι αλήθεια» αυτά που καταγγέλλουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει όταν ήταν «15-16 ετών».

Ο Αλ. Κούγιας χαρακτήρισε απαράδεκτο το ένταλμα σύλληψης. «Είναι απαράδεκτο όταν εκδίδεται για ανθρώπους που έχουν γνωστή κατοικία, όταν πρόκειται για υποθέσεις που έχουν γίνει προ δεκαετίας ή και περισσότερο. Ένταλμα σύλληψης εκδίδεται για υποθέσεις που τελούνται τώρα, για ανθρώπους που δεν έχουν γνωστή κατοικία και είναι ύποπτοι φυγής».

Τέλος, για τον Ν. Γεωργουλέα που δεν θα είναι στην υπερασπιστική ομάδα του Δ. Λιγνάδη είπε ότι «επέλεξε να μην είναι στην ομάδα, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα αυτό».

Ο δικηγόρος του 25χρονου Γιάννης Βλάχος που έχει καταθέσει μήνυση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, επεσήμανε ότι η υπερασπιστική γραμμή του κάθε κατηγορουμένου είναι δικαίωμά του και υποστήριξε ότι είναι καταρχήν ομολογία η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τους καταγγέλλοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL