Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
«Μήδεια» / Ακατάλληλες συνθήκες στα σχολεία των βορείων προαστίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μήδεια» / Ακατάλληλες συνθήκες στα σχολεία των βορείων προαστίων

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Επιτελικό μπάχαλο και στα σχολεία, καθώς, όπως τονίζει στην ΑΥΓΗ ο Ορέστης Σισκόπουλος, εκπαιδευτικός στο σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Μαρούσι, «το πρωί πήγαμε έξω από το σχολείο, καθώς ανακοινώθηκε από την περιφέρεια ότι θα λειτουργούσαν κανονικά τα σχολεία Ειδικής Αγωγής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχολείο δεν είχε καθαριστεί, ενώ η αυλή ήταν γεμάτη με χιόνια και είχε πιάσει πάγο, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τελικά, αφού περίμεναν για σχεδόν μιάμιση ώρα έξω από το σχολείο, δεν ήρθε κανείς για να ξεκλειδώσει, ενώ όσα πούλμαν κατέφθαναν γεμάτα με μαθητές τα έστελναν πίσω.

«Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση του δήμου με την περιφέρεια και τη διεύθυνση του σχολείου» επισημαίνει ο Ο. Σισκόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν φρόντισε κανείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία». Ειδικά στα βόρεια προάστια, που η κακοκαιρία άφησε πίσω της πεσμένα δέντρα, κομμένα καλώδια της ΔΕΗ και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη κι ακόμα γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο συστεγάζεται με το Σικιαρίδειο  Ίδρυμα, για το οποίο το υπουργείο Εργασίας είχε δώσει εντολή να μην λειτουργήσει λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Όσο για την επαναλειτουργία του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται… σε αναμονή για να δουν εάν τελικά θα ανοίξει από σήμερα κι αν θα υπάρξει συνεννόηση του δήμου με τη διεύθυνση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL