Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Εμβόλιο / Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς – Πότε θα αναπληρωθούν τα χαμένα ραντεβού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς – Πότε θα αναπληρωθούν τα χαμένα ραντεβού

Εμβόλια σε εμβολιαστικό κέντρο
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπάχαλο εδώ και δύο ημέρες επικρατεί με την πορεία των εμβολιασμών, καθώς το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη βυθίστηκε στα χιόνια που έφερε η «Μήδεια».

Μετά το αλαλούμ της Δευτέρας όπου το υπουργείο Υγείας άλλαξε δύο φορές τις οδηγίες του για τους εμβολιασμούς της Τρίτης, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες που είχαν κλεισμένα ραντεβού, αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και την Τετάρτη.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επιχείρησε να εξηγήσει πώς θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω της κακοκαιρίας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί - ανά κατηγορία - θα γίνουν ως εξής:

  • Τα άτομα ηλικίας 60 έως 64 ετών θα εμβολιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Θα λάβουν SMS στο κινητό τους, τρεις μέρες πριν από το νέο ραντεβού.
  • Όσοι επρόκειτο να εμβολιαστούν στον mega σταθμό στην HELEXPO: Θα εμβολιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα λάβουν, επίσης, SMS 3 μέρες πριν από το νέο ραντεβού.
  • Άτομα 75 ετών και άνω και υγειονομικοί θα εμβολιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα (και την Κυριακή) και θα λάβουν SMS 3 μέρες πριν από το ραντεβού.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 1,2 εκατομμύριο εμβόλια της Johnson & Johnson, τα οποία πρόκειται να αδειοδοτηθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)

Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα σε τέσσερις δόσεις - μία ανά μήνα - με πρώτη τον Απρίλιο (300.000).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL