Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Κορωνοϊός / Τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων προανήγγειλε ο Αρκουμανέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων προανήγγειλε ο Αρκουμανέας

ΣΕΠΟΛΙΑ RAPID TEST ΕΟΔΥ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Είναι πολύ πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις, θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», είπε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά τις δηλώσεις που έκανε στα Σεπόλια, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας και συνολικά την Αττική, όπου καταγράφονται τριψήφια ποσοστά αύξησης κρουσμάτων και επέκταση σε περιοχές με ως τώρα σχετικά καλή εικόνα. Αύξηση ακόμη και στην Δυτική Αττική παρά το «σκληρό» lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.000 κρούσματα στις 27 Οκτωβρίου 2020, όταν και ξεκινούσε η αλματώδης αύξηση που προκάλεσε η καθυστέρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην επιβολή περιοριστικών μέτρων, παρότι τα δεδομένα ήταν πρόδηλα ανησυχητικά από τα μέσα του μήνα και στα βόρεια σύνορα (Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία) η κατάσταση ήταν ήδη πάρα πολύ χειρότερη. Ακολούθησαν δύο μήνες εξαιρετικά αρνητικοί, με ως και πάνω από 3.000 κρούσματα ημερησίως. Σε αυτό το διάστημα από τους 2.100 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός ξεπέρασε τους 4.700 (στις 29 Δεκεμβρίου, τελευταία καθημερινή ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων).

Η δήλωση Αρκουμανέα, ουσιαστικά μία προαναγγελία έντονα ανοδικής τάσης στα κρούσματα, την ώρα μάλιστα που εντοπίζονται πλέον ευρέως στελέχη της «βρετανικής» μετάλλαξης του κορωνοϊού και για πρώτη φορά και της αντίστοιχης από την Νότιο Αφρική, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες εβδομάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα μέτρα που επιβάλλονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL