Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Lockdown / Στον «αέρα» το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων - Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Στον «αέρα» το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων - Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων

σχολείο κορωοϊός ταξη απολύμανση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιστήμονες σε σχέση με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από τον 1η Φεβρουαρίου, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στην Αττική είναι σχεδόν τα μισά σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίστηκε για την Πέμπτη έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου θα τεθούν όλα τα δεδομένα.

Την ώρα που στην Αττική καταγράφονται τα 409 από τα 858 κρούσματα κορωνοϊού, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας δηλώνει ότι έχει «εξαιρετικές αμφιβολίες -με τα νούμερα που βλέπω- να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια τουλάχιστον Αττική. Βέβαια αν η Αττική μπει στο “κόκκινο” δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το click away στην αγορά. «Αυτά θα δούμε αύριο. Θα γίνει έκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους επιδημιολόγους για να δούμε πού βρισκόμαστε».

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής έκτακτης σύσκεψης λοιμωξιολόγων. «Η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει με την κόκκινη κατάσταση» σημείωσε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι «από την Παρασκευή είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Είναι συνεχής η αύξηση και το λεγόμενο RT είναι 0,98 με το όριο συναγερμού να είναι το ένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σα γενικό συμπέρασμα, ο κ. Σύψας δήλωσε ότι «όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου, ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να το πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε μιλώντας στον ANT1 ότι «για τα γυμνάσια και τα λύκεια υπάρχει μία ειλημμένη απόφαση για το άνοιγμά τους τη Δευτέρα αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει».

«Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα» σημείωσε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας αναφερόμενος στα σχολεία δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη ώστε να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και δούμε τα επόμενα βήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL