Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Λόφος Στρέφη / Αδιαφάνεια στην επιλογή Μπακογιάννη υπέρ της PRODEA
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λόφος Στρέφη / Αδιαφάνεια στην επιλογή Μπακογιάννη υπέρ της PRODEA

Λόφος Στρέφη

Πέπλο αδιαφάνειας τυλίγει την επιλογή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να αποδεχθεί την προσφορά της κτηματομεσιτικής εταιρείας PRODEA Investments, αλλά και τους όρους που η ίδια θέτει για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη. Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει από επώνυμες καταγγελίες, δεν συνεδρίασε ο αρμόδιος φορέας του Δήμου Αθηναίων, που εγκρίνει ή απορρίπτει τις δωρεές.

Έτσι λοιπόν, ο Κ. Μπακογιάννης ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την δωρεά τής εν λόγω εταιρείας με τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο για μια μοναδική δωρεά, προκειμένου να πάψει ο λόφος του Στρέφη να είναι «παρατημένος». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε παρακάμψει το Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ζήτησε λοιπόν από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση δωρεάς της εταιρείας, η οποία θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες ανάπλασης -οι οποίες δεν παρουσιάστηκαν στους δημοτικούς συμβούλους- και ταυτόχρονα ο δήμος θα είναι δεσμευμένος να υλοποιήσει έως το 2023. Επίσης, η εταιρεία υπαγορεύει στον δήμο ακόμη και το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση των μελετών έως και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Στο ερώτημα «τι θα έκανε ο δήμαρχος εάν μια άλλη εταιρεία αντί για 1 εκατ. ευρώ πρόσφερε στον δήμο 1,5 εκατ. ευρώ», ο Κ. Μπακογιάννης αρνήθηκε να απαντήσει, περιοριζόμενος να υπερασπιστεί δήθεν το πρόγραμμα δωρεών "Υιοθέτησε την πόλη σου". Όπως προκύπτει, όμως, από την καταγγελία της Βασιλικής Μπάρκα και της Ελένης Ζωντήρου, που είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου "Σύμπραξη για την Αθήνα_Athens Partnership", στο οποίο εντάσσεται το Πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου", ουδέποτε ο φορέας ερωτήθηκε.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει (για πολύ καιρό) και ως εκ τούτου είναι αυτονόητο πως ουδέποτε μας ετέθη να συζητήσουμε τη πρόταση της παρέμβασης στον λόφο του Στρέφη, όπως υποστήριξε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να δώσει μια εικόνα ευταξίας σε ό,τι αφορά μια ανύπαρκτη τελικά θεσμική διαδικασία» κατήγγειλαν οι Β. Μπάρκα και Ελ. Ζωντήρου, υπογραμμίζοντας ότι «η εν λόγω πρόταση είναι πολλαπλά προβληματική, καταρχάς ως προς τη διαδικασία, που κινείται έξω από τον χαρακτήρα του σωματείου αφού δεν ακολουθήθηκε ούτε το ελάχιστο της διαβούλευσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL