Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Politico / Αυξάνεται η αστυνομική βία στην Ελλάδα εν μέσω lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Politico / Αυξάνεται η αστυνομική βία στην Ελλάδα εν μέσω lockdown

Αστυνομικοί στα Εξάρχεια
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην ολοένα και αυξανόμενη αστυνομική βία στην Ελλάδα με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας αναφέρεται το Politico.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Αυξάνεται η αστυνομική βία στην Ελλάδα εν μέσω lockdown, προειδοποιούν ακτιβιστές» σημειώνεται ότι «τους τελευταίους μήνες, έχουν αναφερθεί αναφορές αστυνομικής βίας. Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε δεύτερο lockdown από τον Νοέμβριο - αφού χτυπήθηκε σκληρότερα από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού - οι διαδηλώσεις απαγορεύονται, με την αστυνομία να έχει επιβάλει μία απαγόρευση που πολλοί περιγράφουν ως υπερβολική χρήση βίας».

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης προειδοποιούν πως με το πρόσχημα της μάχης ενάντια στην πανδημία, η συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση. «Έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και της οικονομίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει τεχνητό σκηνικό έντασης έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις εγκληματικές της ευθύνες», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη ρύθμιση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ, το Politico επισημαίνει ότι ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας παραθέτει στοιχεία για διάφορα περιστατικά των τελευταίων μηνών στα οποία έχει καταγραφεί κακομεταχείριση προσαγμένων και διαδηλωτών, υπερβολική χρήση χημικών και άλλες μορφές κατάχρησης εξουσίας. Εκτός από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλες οργανώσεις τονίζουν πως η αστυνομική βία έχει αυξηθεί από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία, περίπου ενάμιση χρόνο πριν.

«Η αστυνομική βία και η ατιμωρησία έχουν μακρά ιστορία στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά», δήλωσε ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι αρκετά προφανές ότι υπάρχει αύξηση σε αυτά τα περιστατικά», συμπλήρωσε.

Politico
(POLITICO.EU)

Το δημοσίευμα του Politico σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης

https://www.facebook.com/arvanitiskosta/posts/1405056479842913

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL