Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.4°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C20.5°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C20.5°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 72%
Πανελλαδικές Εξετάσεις / Διαμαρτυρία μαθητών στο υπ. Παιδείας για τις ξαφνικές αλλαγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές Εξετάσεις / Διαμαρτυρία μαθητών στο υπ. Παιδείας για τις ξαφνικές αλλαγές

διαμαρτυρία μαθητών

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου που αντιδρούν στην εισήγηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αλλάξει εν μέσω πανδημιας και μολις 6 μήνες πριν διεξαχθούν οι πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης στις πανεπιστημιακές σχολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μαθητές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους έξω από το κτήριο του υπουργειου στις 12.30, άνοιξαν πανό που έγραφε «Κάτω από την βάση παίρνετε εσείς και οι επιλογές σας» και κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Δεν είμαστε πειραματόζωα, μη παίζετε με τις ζωές μας».

Την ιδια ωρα απέναντί τους στην εισοδο του υπουργειου ειχε παραταχθεί ένας γαλαζιος αστυνομικός φραγμός από αστυνόμους του νέου σώματος "Οδός" με σκοπό να αποτραπει το ενδεχομενο εισοδου των μαθητων στο κτηριο.

μαθητες παιδείας διαμαρτυρια

Η πρώτη από τις τρεις επίμαχες ρυθμίσεις που έχει προτείνει η υπουργός αφορά τον καθορισμό των βάσεων, οι οποίες θα ορίζονται αυτόνομα από την κάθε σχολή με βάση τον μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων που δίνουν για να περάσουν στο Τμήμα που θέλει ο κάθε μαθητής.

μαθητες παιδείας διαμαρτυρια

Η δεύτερη ρύθμιση στην οποία αντιδρούν οι μαθητές αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαδικασία της εισαγωγής, η οποία θα γίνεται, εφόσον πάντα περάσουν τα μέτρα, σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, θα γίνεται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών -σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα-, ενώ στη δεύτερη φάση, οι μη εισαχθέντες περιορίζουν τις επιλογές τους σε όσα Τμήματα απέμειναν με κενές θέσεις από την πρώτη φάση.

μαθητες παιδείας διαμαρτυρια

Τέλος, μία ακόμη ρύθμιση που προκαλεί αντιδράσεις στους μαθητές της Γ' λυκείου κι ευρύτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα κι η οποία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από την υπουργό, αφορά τη θέσπιση ορίου φοίτησης στα Πανεπιστήμια, το οποίο θα φτάνει τα 6 έτη και βέβαια αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται ταυτόχρονα καθώς μη ξεχνάμε ότι πολλοί φοιτητές σπουδάζουν σε άλλη πόλη απο αυτή που μένουν κι η οικογένειά τους δεν μπορεί να τους υποστηρίξει.

μαθητες παιδείας διαμαρτυρια
μαθητες παιδείας διαμαρτυρια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL