Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.6°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.2°C
2 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.0°C16.0°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.9°C
2 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 94%
Lockdown / Πώς θα ψωνίζουμε με το Click Away - Φόβοι για αλαλούμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Πώς θα ψωνίζουμε με το Click Away - Φόβοι για αλαλούμ

αγορά Χριστούγεννα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η εφαρμογή του click away, είναι ένας πολύ δύσκολος γρίφος που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις αλαλούμ και συνωστισμού αφού οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί με τη τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Παράλληλα προβληματισμός υπάρχει στον εμπορικό κόσμο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν διαθέτει e-shop, με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργήσει μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών. Δύσκολο σταυρόλεξο είναι όμως και για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτή την πρακτική.

Πως γίνονται τα ψώνια με click away

Οι πολίτες από τις 14 Δεκέμβρη θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους είτε μέσω e-shop, είτε μέσω του click away στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Στο κατάστημα θα μπορεί να μεταβεί μόνο ένα άτομο.

  • Το άτομο οφείλει να φέρει και να μπορεί να επιδείξει απόδειξη ή μήνυμα από το κατάστημα που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της εταιρείας όπως το ΑΦΜ.
  • Η ουρά έξω από το κατάστημα θα πρέπει να είναι μέχρι 9 άτομα.
  • Πρόστιμο από 2000 έως 50.000 ευρώ θα επιβληθεί στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα και αναστολή 15-90 μέρες.
  • Το click away αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν είσοδο σε δρόμο. Κατά συνέπεια, mall, κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια και δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο δεν θα μπρούν να έχουν την υπηρεσία του click away.
  • Οι αποστάσεις των πελατών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.
grafima click away
γραφημα click away 2
γράφημα ουρά

«Με "ανεμελιά" away είναι επικίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία»

«Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση κάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη, δεν εκμεταλλεύεται το χρόνο του lockdown για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες πολιτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ που καταρρέει και η άρνηση για μαζικά τεστ, συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους, έχουν ως αποτέλεσμα ένα μήνα μετά οι ειδικοί να μην έχουν την πραγματική εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου» σημειώνει.

«Με αυτό το χάος που δημιούργησε η κυβέρνηση, η αναγκαστική παράταση του lockdown οδηγεί πλέον κυριολεκτικά στον αφανισμό εργαζομένων και επιχειρήσεων» παρατηρεί.

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να στηρίξει ουσιαστικά με ρευστότητα και όχι με αναστολές εργαζόμενους και επιχειρήσεις» τονίζει.

«Και φυσικά να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, ώστε να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL