Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Στήνουν «σκηνικό» Πολυτεχνείου με 5.000 αστυνομικούς και απαγορεύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Στήνουν «σκηνικό» Πολυτεχνείου με 5.000 αστυνομικούς και απαγορεύσεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την Κυριακή συμπληρώνονται 12 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα και με αφορμή τον κορωνοϊό, άρχισε, ήδη, να στήνεται «σκηνικό» Πολυτεχνείου με 5.000 αστυνομικούς και απαγόρευση συναθροίσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας που ρωτήθηκε σήμερα είπε όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Γρηγορόπουλου το κάνουν με ένα άλλο τρόπο φέτος και όχι με συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να ληφθεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων για όλη την επικράτεια. Η απόφαση αναμένεται να επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και θα προβλέπει πρόστιμα για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέτρα που έχει σχεδιάσει το Αρχηγείο για την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την επέτειο του Πολυτεχνείου, και αναμένεται να «κλειδώσουν» σήμερα το απόγευμα σήμερα, έπειτα από συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Στο μεταξύ, για μια ακόμα φορά ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, εκείνος που έλεγε ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να αποφύγει τη σύλληψη χρυσαυγίτης κι ακόμα δεν έχουν βρει τον Χρήστο Παππά, εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις για να φτιάξει κλίμα. 
Προκλητικός, υποστήριξε ότι είναι ανεγκέφαλοι όσοι προγραμματίζουν πρωτοβουλίες για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου, αφού, όπως, είπε θα κολλήσουν κορωνοϊό τους αστυνομικούς!

Μάλιστα, είπε ότι οι ανεγκέφαλοι μπαχαλάκηδες τρίβουν τα χέρια τους με βενζίνη, σε μια προσπάθεια να διασπείρει τον φόβο και να υποστηρίξει ότι είναι απαράδεκτο να γίνουν εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, αποκάλυψε ότι αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό κάνουν κανονικά τις υπηρεσίες τους και ότι η Πολιτεία τους έχει ξεχάσει.

Πρωτοβουλία για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου

Την ίδια ώρα το κείμενο για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δόθηκε στη δημοσιότητα με πρωτοβουλία δικηγόρων, δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και ακτιβιστών, υπογράφουν περισσότεροι από 600 πολίτες.

Το κάλεσμα έχουν αγκαλιάσει και πάρα πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Σπύρος Γραμμένος και πολλοί άλλοι.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί» σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει. «Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι» υπογραμμίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL