Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Κορωνοϊός / Νεκρή 27χρονη στο καμπ της Ριτσώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Νεκρή 27χρονη στο καμπ της Ριτσώνας

Ριτσώνα
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης στο καμπ της Ριτσώνας μια 27χρονη αιτούσα άσυλο από το Αφγανιστάν. Η 27χρονη Μανιζά ζούσε στη δομή με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά της ηλικίας 5μηνών, 2 και 4 χρόνων, σύμφωνα με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Εκεί μετά θάνατον, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν ότι δεν είχε νωρίτερα παραπονεθεί για συμπτώματα, δεν είχε καταγραφεί να έχει είχε άλλα προβλήματα υγείας και ότι ξεκίνησαν ιχνηλατήσεις. Αδιευκρίνιστο παραμένει από το υπουργείο εάν το βράδυ της Τρίτης υπήρχε βάρδια στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο καμπ.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές, σύμφωνα με πηγές του ΔΟΜ, ο σύζυγος και τα παιδιά είναι αρνητικοί ενώ δεν έχει βγει το επίσημο πόρισμα για τα αίτια του θανάτου της, ωστόσο γίνεται λόγος για παθολογικά αίτια.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων αποκαλύπτει ότι έχει παρουσιαστεί μεγάλο πρόβλημα με την ταφή καθώς “στην Αθήνα δεν υπάρχει νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι η ταφή να πραγματοποιηθεί πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα της εκλιπούσας, στο Αφγανιστάν. Η οικογένεια απευθύνθηκε στους καθ' ύλην αρμόδιους της δομής φιλοξενίας, χωρίς, όμως, να καταφέρει να λάβει μία θετική ανταπόκριση”. Η οργάνωση όπως αναφέρει βρίσκεται σε συνεννόηση με την κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών και επισημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία για το ζήτημα της ταφής των μουσουλμάνων σε όλη τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL