Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται σε ΜΑΘ του Ευαγγελισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται σε ΜΑΘ του Ευαγγελισμού

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Η προχωρημένη ηλικία του Αρχιεπισκόπου και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ήταν όπως ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ο λόγος της εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου σε ΜΑΘ του Ευαγγελισμού.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», δήλωσε  η Α. Κοτανίδου αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου.

Η κ. Κοτανίδου αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και τα συμπτώματα του ιού σε ύφεση.

Στο τρίτο τεστ βγήκε θετικός ο Ιερώνυμος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε βγει αρνητικός σε δυο γρήγορα τεστ, τα οποία υπεβλήθη μετά το τέλος των εργασιών της τελευταίας Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό έγινε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο είχε  βρεθεί το θέμα της πανδημίας και το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.

Λίγο πριν την εισαγωγή του στον Ευαγγελισμό φέρεται να είπε στους στενούς του συνεργάτες: ««Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Αρχιεπίσκοπο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση ενώ ευχετήριο μήνυμα για καλή ανάρρωση έστειλε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL