Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Κορωνοϊός / Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Πάτμο, καταγγελίες για κορωνο-πάρτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Πάτμο, καταγγελίες για κορωνο-πάρτι

Κορωνοϊος νησί μάσκα καράβι
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί της Πάτμου παρουσιάζεται το τελευταίο 24ωρο, με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά να αγγίζουν τα 21. Επιπλέον 14 δείγματα, βρέθηκαν θετικά με rapid τεστ και έχουν σταλεί στην Αθήνα για μοριακό έλεγχο, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει εισχωρήσει στην τοπική κοινωνία για τα καλά και μόλις δύο είναι οι γιατροί που καλούνται να ιχνηλατήσουν τα κρούσματα αλλά και να κουράρουν τα περιστατικά. Ήδη ένας ασθενείς χρειάσθηκε να διακομισθεί με ελικόπτερο super puma για νοσηλεία με πνευμονία, στην ειδική κάψουλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, Γιώργος Τσουκαλάς, ,μιλώντας στον sky, τόνισε πως με μία πρώτη εκτίμηση η εξάπλωση του κοροναϊού στο νησί ξεκίνησε από σχολείο. «Οι περισσότεροι ασθενείς είναι νεαρής ηλικίας κυρίως άνδρες, μεταξύ αυτών και αρκετοί μαθητές από την Πατμιάδα Σχολή, και νοσηλεύονται κατ’ οίκον με ήπια συμπτώματα και την απαραίτητη αγωγή», ανέφερε ο Γ. Τσουκαλάς.

Ωστόσο τοπικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για κορωνο-πάρτι που διοργανώθηκε από κοσμική Αθηναία πρόσφατα στο νησί και αποδίδει σε αυτό την ραγδαία διασπορά του ιού. Στο πάρτι σύμφωνα με το δημοσίευμα, εικάζεται ότι έδωσαν το παρόν 18 άτομα, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος.

Την είδηση για το κορωνο-πάρτι διαψεύδει ο Δήμαρχος Λευτέρης Πέντες, την οποία χαρακτήρισε «αστειότητα» διαψεύδοντας ότι παραβρέθηκε σε ένα τέτοιο γεγονός.

Σήμα κινδύνου από τον Δήμαρχο

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες απέστειλε δύο επιστολές με αποδέκτες τους υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού στο νησί, ενώ σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εκ των πραγμάτων διαπιστώνουμε ότι ο ιός έχει εισχωρήσει στην τοπική μας κοινωνία για τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να μείνουμε ψύχραιμοι και πολύ περισσότερο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης».

Με το επείγον έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο Δήμαρχος ζητεί την εκ νέου αποστολή κλιμακίου στην Πάτμο και την παραμονή του εκεί για όσο διάστημα χρειασθεί, δεδομένης της διασποράς του ιού και της έντονης ανησυχίας των κατοίκων, μέχρι να ομαλοποιηθεί η επικίνδυνη κατάσταση που έχει αναπτυχθεί.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL