Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κορωνοϊός / Υγειονομική βόμβα το νέο newsroom της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Υγειονομική βόμβα το νέο newsroom της ΕΡΤ

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο διαμόρφωσης του νέου newsroom (αίθουσα σύνταξης) της ΕΡΤ, στον 1ο όροφο του Ραδιομεγάρου, που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό της Αθήνας, από όλα τα μέσα, είναι σχεδόν έτοιμο, όχι όμως χωρίς ενστάσεις από τους δημοσιογράφους. Το newsroom, δυναμικότητας 52 ατόμων, όπως λέγεται -και κόστους 260.000 ευρώ μόνο για τα δομικά έργα-, στις συνθήκες της πανδημίας συναντά μεγάλες αντιδράσεις και όχι αδίκως.

* Η παρουσία κάμερας στον χώρο δημιουργεί συνθήκες επιτήρησης. Προφανώς, δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα. Πού καταλήγει η εικόνα και ποιος τη βλέπει; Μήπως αποθηκεύεται; Αν και η διεύθυνση υποστηρίζει ότι η εικόνα θα μεταφέρεται στον «αέρα» της ΕΡΤ ως «σκηνικό» για την ενημέρωση, η τοποθέτηση κοντά στο ταβάνι δείχνει περίεργη για τέτοιο σκοπό. Η ΕΣΗΕΑ έχει ενημερωθεί σχετικά και αναμένονται πρωτοβουλίες.

* Η συσσώρευση του συνόλου του δημοσιογραφικού δυναμικού των ειδήσεων σε έναν ενιαίο χώρο σε περίοδο πανδημίας είναι η χειρότερη δυνατή ιδέα, καθώς εκθέτει σε κίνδυνο όλους. Στους εργασιακούς χώρους, οι ειδικοί προτείνουν μικρές ομάδες ατόμων, περιχαρακωμένων, που δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, σε αίθουσες καλά αεριζόμενες. Στο νέο newsroom οι δημοσιογράφοι θα συγχρωτίζονται σε έναν χώρο όλοι μαζί και με περιορισμένη τηλεργασία.

* Ισχυρή αντίδραση στη μετεγκατάσταση από τον 3ο στον 1ο όροφο δείχνουν οι δημοσιογράφοι σύνταξης του ραδιοφώνου, οι οποίοι καλούνται να εγκαταλείψουν ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας (εξαερισμού, αποστάσεων και απομόνωσης) χωρίς προφανή λόγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL