Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C19.1°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.8°C16.7°C
0 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.0°C18.3°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C19.7°C
1 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.1°C14.5°C
1 BF 88%
Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην «Α» / Ασύμβατη η αστυνομική δομή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην «Α» / Ασύμβατη η αστυνομική δομή

Αλμπάνης

«Είναι γεγονός ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων, που υποστηρίζεται κυρίως από εργολαβίες, παρουσιάζει σήμερα σοβαρά κενά και προβλήματα» λέει στην «Α» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, προσθέτοντας ότι «η υφιστάμενη κατάσταση έχει καταδείξει επίσης τις ιδιαιτερότητες και την ένταση που αντιμετωπίζουν όσα ιδρύματα λειτουργούν εντός του κεντρικού αστικού ιστού μεγάλων πόλεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε σχέση με την κυβερνητική πρωτοβουλία, ο Τρ. Αλμπάνης τόνισε ότι «τα πανεπιστήμια χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση των υπηρεσιών φύλαξης, με καλύτερη στελέχωση και ικανή οικονομική στήριξη από το υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου κάθε ίδρυμα θα πρέπει να υλοποιήσει ένα σχέδιο οργάνωσης των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας των υποδομών του από κλοπές και βανδαλισμούς». Ωστόσο, «η λειτουργία αστυνομικών δομών δεν είναι συμβατή με την ιστορία και τον χαρακτήρα ενός δημόσιου πανεπιστημίου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών και σεβασμού των διαφορετικών απόψεων» σημειώνει.

«Η πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων να παραμείνουν τα πανεπιστήμια ανοιχτά στην κοινωνία εφαρμόζοντας τα προτεινόμενα μέτρα ελεγχόμενης πρόσβασης μόνο σε υποδομές μεγάλης αξίας -εργαστήρια και διοίκηση- είναι απόλυτα ορθή και λειτουργική», ενώ «κάθε προσπάθεια αυστηροποίησης του υφιστάμενου ποινικού νομοθετικού πλαισίου περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα επιλύσει» καταλήγει ο Τρ. Αλμπάνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL