Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C17.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.7°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.0°C17.6°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.2°C17.1°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Ένα βήμα πριν το lockdown η χώρα - Ανακοινώσεις αύριο από Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ένα βήμα πριν το lockdown η χώρα - Ανακοινώσεις αύριο από Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ένα βήμα πριν το γενικό lockdown βρίσκεται η χώρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν φέρει στα όριά του το αθωράκιστο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μερίδα των επιστημόνων εισηγήθηκε γενικό lockdown.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει lockdown διάρκειας 30 ημερών, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η πρόταση της επιτροπής περιλαμβάνει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, αλλά να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο Σ. Τσιόδρας είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση γενικό lockdown ήδη από την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι στο γενικό lockdown του περασμένου Μαρτίου είχαν κλείσει όλα τα καταστήματα (εκτός από σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων), ενώ υπήρξε απαγόρευση κυκλοφορίας, με τις μετακινήσεις να γίνονται μέσω SMS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL