Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σεισμός στη Σάμο / Τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός στη Σάμο / Τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο

Σεισμός Σάμος
SAMOSVOICE.GR

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμο. Δύο μαθητές στο Βαθύ της Σάμου καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοιχίου και ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για μαθητές λυκείου ηλικίας 17 και 15 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό τουλάχιστον 19 άτομα. Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου. Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

Σμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν αναφερθεί αρκετές ζημιές σε κτίρια στο νησί. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκαν και μικρά τσουνάμι.

Η σεισμική έγινε αισθητή από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Ικαρία ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και ακουγόταν έντονο βουητό.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή εδώ στη Σάμο. Επισκεφθήκαμε το Καρλόβασι και είμαστε τώρα στο Βαθύ. Ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί. Ήδη έχουν έρθει μηχανικοί από την Πολιτική Προστασία και από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διασώστες του ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η ΕΜΑΚ. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε με βάση το Γενικό Σχέδιο "Εγκέλαδος" και τα Ειδικά Σχέδια» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι «με το πρώτο φως, θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα, όπου θα αποτυπωθεί πλήρως η εικόνα. Επιπλέον 45 μηχανικοί έρχονται από το Υπουργείο Υποδομών. Ο μηχανισμός του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενεργοποιηθεί για την καταγραφή των ζημιών και για τα μέτρα που θα πάρουμε για να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Έχουν ήδη στηθεί κάποιες σκηνές για μια πρώτη φιλοξενία, ενώ έχουν δεσμευθεί και κάποια δωμάτια για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι είτε αντιμετωπίζουν πρόβλημα που δεν έχει ακόμα καταγραφεί, είτε επιθυμούν να παραμείνουν εκτός των οικιών τους.

Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται, δείχνει να εκτονώνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Έχουμε δουλειά μπροστά μας τα επόμενα 24ωρα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, οι οποίες δείχνουν να είναι πολύ σημαντικές σε κάθε επίπεδο».

https://embed.livecaster.io/3aaaa8d5-b941-4e0c-a230-a1d9bc83fcbf

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL