Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Κορωνοϊός / Η επιτροπή λοιμωξιολόγων είχε ζητήσει συνταγογράφηση των τεστ, αλλά μάταια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Η επιτροπή λοιμωξιολόγων είχε ζητήσει συνταγογράφηση των τεστ, αλλά μάταια

Κορωνοϊός Covid τεστ
(ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

«Η επιτροπή εισηγήθηκε από νωρίς να συνταγογραφούνται τα τεστ και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά τελικά ο κοσμάκης πληρώνει από την τσέπη του» ξεκαθάρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Παράλληλα, επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία, όπου θα μπορούσαν να απευθύνονται όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα. «Υπάρχει θέμα οργάνωσης της Α’ βάθμιας Υγείας από την δεκαετία του ’80 και τώρα έχει φανεί σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών, σημείωσε ότι τα κοινωνικά μηνύματα για τον κορονοϊό θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης από τα ΜΜΕ. Υπογράμμισε πάντως ότι «η ενημέρωση του κόσμου πρέπει να είναι εντονότατη με δεδομένα, όχι όμως τιμωρητική» καταλήγοντας ότι σήμερα «η συνισταμένη είναι πιο τιμωρητική και λιγότερο ενημερωτική».

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-30-2020-409351460

Μ. Λαζανάς: «Πολιτική απόφαση» ότι δεν συνταγογραφείται το τεστ

«Εμείς σαν επιτροπή έχουμε πάρα πολλές φορές ζητήσει το τεστ να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό δεν έχει γίνει γιατί είναι μια απόφαση πολιτική» επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Μάριος Λαζανάς. Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι λοιμωξιολόγοι είχαν προχωρήσει και σε λεπτομέρειες για τις διαδικασίες προκειμένου να μην γίνεται κατάχρηση, όπως η συνταγογράφηση να γίνεται από πιστοποιημένους γιατρούς.

Ταυτόχρονα, ο Μ. Λαζανάς αποκάλυψε ότι η επιτροπή έχει ζητήσει μέτρα και για την καταπολέμηση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Έχουμε ζητήσει περισσότερα οχήματα. Μας είπαν ότι θα υπάρξει κάποιες μεταφορές από ΚΤΕΛ άλλων νομών στην Αττική ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL