Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.0°C
3 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C23.1°C
5 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
20.5°C23.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.4°C23.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
4 BF 53%
Ρουβίκωνας / Αθώα όλα τα μέλη για 8 παρεμβάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρουβίκωνας / Αθώα όλα τα μέλη για 8 παρεμβάσεις

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε και τους έντεκα κατηγορούμενους για παρεμβάσεις της συλλογικότητας «Ρουβίκωνα», ενώ ο δωδέκατος κατηγορούμενος Λάμπρος Γούλας δεν δικάστηκε αφού του είχαν αποδοθεί κατηγορίες που δεν συνδέονται σε κάποια πράξη.

Μετά από αναβολή από τον Ιούνη του 2018 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η πρώτη «συγκεντρωτική» δίκη μελών του Ρουβίκωνα για σειρά παρεμβάσεων της συλλογικότητας. Τα 12 μέλη του κατηγορούνταν για υποθέσεις που αφορούν: παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, παρέμβαση στην κατοικία του γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, παρέμβαση στην πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας κατά του πόλεμου στην Υεμένη, παρέμβαση στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση Στρατιωτικού ο οποίος καταδικάστηκε για κατα συρροή σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του και η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει ότι δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, παρέμβαση στην Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, παρέμβαση στο πεντάγωνο.

Με σκοπό να υπάρξει συλλογική καταδίκη της συλλογικότητας Ρουβίκωνα, συνενώθηκαν οκτώ δράσεις - παρεμβάσεις αλλά προσέκρουσε στην έλλειψη αποδεικτικών στοιχειών.

Στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι οι κατηγορίες ήταν έωλες καθώς δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι ίδιοι οι μάρτυρες κατηγορίες δεν αναγνώρισαν κανέναν από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στο εδώλιο και ο Λάμπρος Γούλας, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, με το δικαστήριο να προσπαθεί να το ερμηνεύσει, καταλήγοντας πως μόνο την αθώωση του μπορεί να αποφασίσει.

Η συνήγορος των κατηγορουμένων Άννυ Παπαρρούσου σε δηλώσεις της τόνισε ότι «Το κατηγορητήριο κατέρρευσε γιατί εδώ μιλάμε για πολιτικές δράσεις οι οποίες είναι ανεκτές σε μία Δημοκρατία και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται και να διώκονται με τρόπο που δεν αρμόζει ούτε στο δημοκρατικό μας σύστημα ούτε στις συνταγματικές αρχές».

Επισήμανε επίσης ότι με την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, έπεσε στο κενό η προσπάθεια, να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας ως κάποιου είδους οργάνωση που θα μπορούσε να υπαχθεί στη συγκεκριμένη νομοθεσία καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL