Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Κορωνοϊός / Εκλογές στο ΕΚΑΒ χωρίς τήρηση των μέτρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Εκλογές στο ΕΚΑΒ χωρίς τήρηση των μέτρων

κορονοιός

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα ανακοινώνοντας νέα μέτρα για τον κορωνοϊό βρήκαν στο σωματείο των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Αττικής για να κάνουν εκλογές. Η εικόνα, την οποία αποτυπώνει και ο φωτογραφικός φακός, ήταν αποκαρδιωτική από πλευράς τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας. Το «μάσκες παντού» ήταν μια ξεχασμένη έννοια, παρά το ότι πρόκειται για εργαζόμενους υγειονομικούς και ο συγχρωτισμός ήταν πανταχού παρών.

Η (ελεγχόμενη από τη ΔΑΚΕ) διοίκηση του σωματείου επέλεξε να μην ακούσει τις υγειονομικές προειδοποιήσεις προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές με φυσική παρουσία των ψηφοφόρων και με την ανοχή της διοίκησης του ΕΚΑΒ, την ώρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 800 κάθε μέρα, παρά το ότι ο νόμος έχει δώσει παράταση στις διοικήσεις των σωματείων ακριβώς για να αποφύγουν καταστάσεις συγχρωτισμού σαν αυτή που διαπιστώθηκε χθες στους χώρους του ΕΚΑΒ. Ενδεικτική της κατάστασης ήταν και η παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη στους χώρους της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΑΒ Αττικής που έκανε τις εκλογές καλύπτει την Αττική, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά. Επομένως η φυσική παρουσία των εργαζόμενων στον χώρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να ψηφίσουν προϋποθέτει τη μετακίνησή τους (συνήθως ομαδική, με αυτοκίνητα ή ακτοπλοϊκώς).

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL