Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Επίδομα θέρμανσης / Και για φυσικό αέριο η επιδότηση - Τι αλλάζει στις γεωγραφικές ζώνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίδομα θέρμανσης / Και για φυσικό αέριο η επιδότηση - Τι αλλάζει στις γεωγραφικές ζώνες

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
(EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)

Διαφορετικό θα είναι από φέτος το επίδομα θέρμανσης για κάθε πόλη, χωριό και οικισμό. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα ισχύσει νέο σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετρά τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης του κάθε νοικοκυριού κατά τη χειμερινή περίοδο λαμβάνοντας υπόψη το υψόμετρο της περιοχής στην οποία βρίσκεται, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλα γεωγραφικά και κλιματολογικά στοιχεία.

Με βάση το νέο σύστημα θα επιδοτούνται και τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση φυσικού αερίου και υγραερίου για τις ανάγκες θέρμανσής τους. Για τα καυσόξυλα και τα πέλλετ, ωστόσο, η επιδότηση θα ισχύει μόνο για ορεινές περιοχές και οικισμούς με κάτω από 2.500 κατοίκους, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη, το ύψος της ανώτατης επιδότησης μπορεί να ανέλθει στα 600 ευρώ, ενώ η κατώτατη επιδότηση των 80 ευρώ θα παραμείνει αμετάβλητη. Η συνολική δημοσιονομική δαπάνη, ανάλογα με τη συμμετοχή, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 85 και 94 εκατ. ευρώ.

Ίδια θα παραμείνουν τα εισοδηματικά και τα άλλα κοινωνικά κριτήρια καταβολής του επιδόματος. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει τον Δεκέμβριο. Οι δαπάνες πάντως μπορούν να πιστοποιηθούν έως τον Απρίλιο του 2021, με τα νοικοκυριά να πρέπει να υποβάλλουν σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τιμολόγια αγοράς καυσίμων αξίας τουλάχιστον διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL