Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
ΕΡΤ / Αυξήσεις μισθών στα στελέχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Αυξήσεις μισθών στα στελέχη

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή Αττικής
Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή Αττικής (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)

Αυξήσεις στις αποδοχές της διοίκησης και των στελεχών της ΕΡΤ, αλλά και σε προσωπικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της επιλογής της διοίκησης, καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ ότι ετοιμάζεται από το νομοσχέδιο του Στ. Πέτσα, το οποίο αναμένεται σαρωτικό και απροκάλυπτα προς όφελος των μεγάλων δικτύων ΜΜΕ. Τα στελέχη του «επιτελικού κράτους» δεν δουλεύουν για ψίχουλα.

Με την ύφεση να τρέχει στη χώρα με 15% και με τη μείωση του ΑΕΠ ήδη στο 10%, οι «πρίγκηπες» της ΕΡΤ προετοιμάζουν αύξηση στις αμοιβές τους -τις οποίες θα αποφασίσουν οι... ίδιοι- την ώρα που η κοινωνία στενάζει από την ανεργία και τη φτώχεια.

Δεν πρόκειται για κάτι νέο: η αύξηση των αμοιβών των στελεχών προβλέπεται από το Στρατηγικό Σχέδιο για την ΕΡΤ που έχει καταθέσει η διοίκηση Γαμπρίτσου - Ζούλα προ ενός έτους, στην οποία διαπιστώνεται ότι τα στελέχη «υποαμείβονται», ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ενημερώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι αυξήσεις στις απολαβές αφορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο, τη διοίκηση και όλα τα στελέχη της ΕΡΤ, από τους γενικούς διευθυντές, διευθυντές, υποδιευθυντές, ενδεχομένως και τμηματάρχες και τους αναπληρωτές τους, που υπολογίζονται περί τα 100 άτομα. Το ύψος των αυξήσεων και τις «θέσεις ευθύνης» που θα δικαιούνται θα αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΡΤ και θα προσυπογράψει ο υπουργός Οικονομικών.

Αυξήσεις προβλέπονται και για το προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά μόνο για το 2%, περί τα 48 άτομα δηλαδή, διαφόρων ειδικοτήτων, και αυτοί με απόφαση του Δ.Σ. Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν; Και ποιοι θα είναι αυτοί;

«Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δηλαδή το 98%, θα συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, χωρίς ρεπό, με ‘ευέλικτες’ συνθήκες, όπως τις ορίζουν οι διορισμένοι νέοι διευθυντές» αναφέρει σε σκωπτική ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL