Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Κορωνοϊός / Χιονοστιβάδα αντιδράσεων από τους γιατρούς στα νοσοκομεία της χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Χιονοστιβάδα αντιδράσεων από τους γιατρούς στα νοσοκομεία της χώρας

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΙ

Η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που όλους αυτούς τους μήνες δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη κατά του κορωνοϊού, καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν το νέο πιο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας, χωρίς ΜΕΘ και με προσλήψεις ανειδίκευτου προσωπικού.

Ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της Αττικής, βρίσκονται στο σημείο μηδέν ενώ στην Κρήτη σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται επί ποδός μετά την παραίτηση του συντονιστή των ΜΕΘ του νησιού Δημήτρη Γεωργόπουλο με τη χαρακτηριστική δήλωση: «Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Αυτοί οι τακτικισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του Δυτικού κόσμου».

Μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο και σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προκήρυξε για τις 24 Σεπτεμβρίου, 24ωρη απεργία.

Κοινό μέτωπο των γιατρών της Κρήτης

Σκληρές ανακοινώσεις κατά των επιλογών της κυβέρνησης, εκτός από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, εξέδωσαν, επίσης, οι  γιατροί της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γιατροί της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αφορμή τον αποκλεισμό των εντατικολόγων από την προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: «Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η απλά αριθμητική αλλά, πρωτίστως, η ποιοτική στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να παρέχουν στους πολίτες τη βέλτιστη αντιμετώπιση και να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και σεβασμό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ

Σε υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση των αναισθησιολόγων που μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η απόφαση αυτή αντίκειται στην αρχή της ισοτιμίας με την οποία η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει τους πολίτες και κυρίως αποκλείει ικανούς Ιατρούς από νευραλγικές κλινικές/ τμήματα των νοσοκομείων όπου αντιμετωπίζονται ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αναισθησιολόγοι είναι οι πρώτοι ιατροί που στελέχωσαν τις ΜΕΘ, είναι οι πρώτοι που καλούνται στα ΤΕΠ διότι από τη φύση της ειδικότητάς τους διαθέτουν σημαντικές δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να διαχειριστούν και να σταθεροποιήσουν βαρέως πάσχοντες ασθενείς».

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έχουν σταματήσει να νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊό ενώ και στον Ευαγγελισμό επικρατεί κατάσταση ασφυξίας στις ΜΕΘ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL