Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Κορωνοϊός / Εύκολα και πολλά κέρδη για τα ιδιωτικά νοσοκομεία από την ασφυξία covid-19 στο ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Εύκολα και πολλά κέρδη για τα ιδιωτικά νοσοκομεία από την ασφυξία covid-19 στο ΕΣΥ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ
EUROKINISSI

Αντί να σχεδιαστεί η ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ και η λειτουργία των κλινικών covid-19 ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη για την αύξηση κρουσμάτων που όλοι προέβλεπαν για το δεύτερο κύμα, δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα, τόνισε το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ Τάκης Παντέλης μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται τυχοδιωκτικά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, υπογράμμισε. «Αυτή την στιγμή οι κλίνες ΜΕΘ λιγοστεύουν στην Αττική -και τι κάνουν; "Από το πουθενά" αυξάνουν τις κλίνες... αφαιρώντας κλίνες από τις Γενικές ΜΕΘ. Στο Θριάσιο π.χ. υπήρχε μονάδα ΜΕΘ για covid-19 και "γενική" μονάδα ΜΕΘ. Από 1η Οκτωβρίου, με εντολή του υπουργείου, και η "γενική" ΜΕΘ γίνεται covid-19. Μπορεί το Θριάσιο νοσοκομείο με τα εκατοντάδες κρεβάτια, τις χειρουργικές κλινικές, να μείνει χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ για γενική νοσηλεία; Ποιος το σχεδίασε αυτό το πράγμα; Οδηγούν ένα νοσοκομείο σε ουσιαστική αναστολή λειτουργίας», υπογράμμισε ο κ. Παντέλης.

Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο, συνέχισε, να έχει σχεδιαστεί η μείωση «γενικών» κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και τα περιστατικά που δεν είναι covid να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, για να πριμοδοτήσουν τον ιδιωτικό τομέα με τα 1.600 ευρώ την ημέρα για κάθε κλίνη. Είναι μία επικίνδυνη παρέμβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντί να το δυναμώνουν, το αποδυναμώνουν προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει, υπογράμμισε ο κ. Παντέλης, γιατί χρόνος και εργαλεία υπάρχουν, μπορούν με ΠΝΠ να αλλάξουν τα πάντα. Υπάρχουν ανοιχτές λίστες επικουρικού προσωπικού για να προσλάβουν χιλιάδες νοσηλευτές και γιατρούς «αύριο». Το ζήτημα είναι να υπάρχει πολιτική βούληση να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παντέλης ανέφερε ότι υπάρχουν παράπλευρα θύματα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν καταγράφονται στον απολογισμό της πανδημίας. Λόγω της «αποκλειστικής» λειτουργίας των νοσοκομείων για την πανδημία το πρώτο διάστημα, αυξήθηκε σημαντικά η θνησιμότητα σε όλες τις άλλες κατηγορίες ασθενών, όπως σημείωσε. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να επαναληφθεί η «αποκλειστική» για την πανδημία πρακτική στα νοσοκομεία στο «δεύτερο κύμα».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-23-2020-447613105

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL