Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθεί και πάλι σε πλήρη λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη.
Το νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένει χωρίς αξονικό τομογράφο από το τέλος Ιουλίου, επειδή μια λυχνία του χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του "Γεννηματάς", ζητούν την αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου με καινούργιο και αναφέρουν ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν «διαρκείς και αγωνιώδεις προειδοποιήσεις» από τη διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος.
Σημειώνεται ότι μέχρι την επισκευή του, κατά τις ημέρες της εφημερίας του νοσοκομείου, οι ασθενείς εξυπηρετούνται από το ΑΧΕΠΑ, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες από τα άλλα νοσοκομεία της πόλης.
Μ. ΚΑΛ.