Live τώρα    
Επείγουσα η αντιπλημμυρική θωράκιση της Χίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επείγουσα η αντιπλημμυρική θωράκιση της Χίου

Την επείγουσα λήψη μέτρων για αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου στη Χίο ζήτησε η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Γ. Μπαλάφα.

Ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζουν το ύψος της έκτακτης χρηματοδότησης για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Δήμο Χίου. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη λήψης μέτρων προτού πιάσουν οι πρώτες βροχές, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες και για το ζήτημα να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου κατέστρεψε 43.800 στρέμματα και υποδομές. Από την καταγραφή που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου διαπιστώθηκαν η ανάγκη αποκατάστασης δρόμων, ασφαλτοστρώσεων και πρανών με το κόστος να ανέρχεται στα 700.000 ευρώ. Παράλληλα απαιτούνται 100.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Οι καταστροφές σε υποδομές του Δήμου Χίου εκτιμώνται στα 300.000 ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες και για το ζήτημα να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου τις επόμενες μέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0