Live τώρα    
Προειδοποίηση της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προειδοποίηση της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις

Παραβιάσεις και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών διαπίστωσαν κλιμάκια της ΠΝΟ έπειτα από ελέγχους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με ξένη σημαία στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Ιταλία, κάνοντας λόγο για "ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του κλάδου".

"Η ασυδοσία των εφοπλιστών δεν έχει όρια και αφετέρου με κάθε τρόπο προσπαθεί και επιδιώκει να ανατρέψει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών. Και δυστυχώς όλα αυτά γίνονται με την ανοχή τουλάχιστον των λιμενικών αρχών", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, πιο δυσμενής ακόμα είναι η κατάσταση στις πορθμειακές γραμμές τις χώρας. "Οι ναυτεργάτες απασχολούνται καθημερινά με εξαντλητικά ωράρια κατά παράβαση των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων για τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσης, κι αντιμετωπίζουν συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών, κάτω από την πίεση των πλοιοκτητών και του κινδύνου της απόλυσής τους".

Η διοίκηση της ΠΝΟ καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες Αρχές να πάρουν μέτρα, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις σε αντίθετη περίπτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0