Από σήμερα και μέχρι τις 25 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εργασία στην Ειδική Εκπαίδευση να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΟΠΣΥΔ). Η πρόσκληση αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61, ΠΕ71, των κλάδων ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50, του κλάδου ΠΕ11.01 και των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ όλων των ειδικοτήτων με τον ισχύοντα κωδικό τους και προέκταση «.50».
Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων στην αίτηση «επισύρει τη διαγραφή του υποψηφίου από τους πίνακες ή την απόλυσή του, σε περίπτωση που προσληφθεί, και τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κυρώσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ που είτε απασχολούνται αποκλειστικά σε μία εκ των βαθμίδων εκπαίδευσης, είτε και στις δύο δηλώνονται, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία μέχρι και το σύνολο των περιοχών προτίμησης με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο από τις περιοχές της αντίστοιχης βαθμίδας εκπαίδευσης.
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις αναπληρωτών γενικής
Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα ΟΠΣΥΔ από τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων για τις προσλήψεις της νέας σχολικής χρονιάς.
Η πρόσκληση αφορά 28 ειδικότητες δασκάλων και καθηγητών και το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταρτιστούν δύο πίνακες, που θα υποβληθούν για έλεγχο στον ΑΣΕΠ: προσωρινοί Ενιαίοι Πίνακες Αναπληρωτών και προσωρινοί Ενιαίοι Πίνακες Αναπληρωτών με Μηδενική Προϋπηρεσία. Μετά την ανακοίνωση των πινάκων, τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα πέντε ημερών.
Τροπολογία για την αύξηση των κονδυλίων
Παράλληλα, κατατέθηκε τροπολογία για την εξασφάλιση πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Οι πιστώσεις αφορούν την πρόσληψη αναπληρωτών, ωρομίσθιων εκπαιδευτικών καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, επιτρέπεται η χρήση πόρων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2016 έως το ποσό των 116.600.000 ευρώ και το έτος 2017 έως το ποσό των 114.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι με τροπολογία του Οκτωβρίου το ποσό που είχε εξασφαλιστεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016 ανερχόταν στα 64.600.000 ευρώ, ενώ με τη νέα τροπολογία το ποσό αυξάνεται κατά 52 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την αιτολογική έκθεση, το προτεινόμενο άρθρο κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες επίλυσης ζητημάτων που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017 και συγκεκριμένα για την εξασφάλιση των πιστώσεων για την απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.