Live τώρα    
Στις Σκουριές / Σκουριές: Φραγμός ΕΛ.ΑΣ. στις επιτροπές αγώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις Σκουριές / Σκουριές: Φραγμός ΕΛ.ΑΣ. στις επιτροπές αγώνα

Θεσσαλονίκη

Ακόμη μια διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές έγινε την Κυριακή, χωρίς οι ειρηνικοί διαδηλωτές να καταφέρουν να φτάσουν στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, όπου από νωρίς το πρωί εξελισσόταν η διαδήλωση εργαζομένων στα μεταλλεία, που έγινε με τις "ευλογίες" της εταιρείας, που τους χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στον Κάκαβο. Το κίνημα "SOS Χαλκιδική" δηλώνει ότι δεν αντιπαλεύει με τα συμφέροντα των εργαζομένων στα μεταλλεία, αλλά με τα καταστροφικά για το περιβάλλον και το μέλλον του τόπου τους σχέδια της Eldorado Gold.

Στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σταμάτησαν τους διαδηλωτές περίπου 7 χιλιόμετρα πριν τις Σκουριές, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τις επιτροπές αγώνα που, τονίζοντας ότι η πορεία τους είχε ανακοινωθεί μέρες πριν, επισημαίνουν ότι "η οργάνωση αντισυγκέντρωσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, είχε ως αποτέλεσμα να εμποδιστούν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές να προχωρήσουν προς τις Σκουριές». "Αν και αυτή τη φορά η αστυνομία λειτούργησε με ήρεμο τρόπο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αποφάσισε να εμποδίσει τη δική μας πορεία, θεωρώντας ότι η προάσπιση της ηρεμίας και η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών θα εξασφαλιζόταν αν εμείς παραμέναμε σε απόσταση εφτά χιλιομέτρων από τις Σκουριές. Ταυτόχρονα, καμία υποχώρηση και συμβιβασμός δεν ζητήθηκε από τους εργαζόμενους, παρ' ότι η συγκέντρωσή τους ανακοινώθηκε πολύ αργότερα από τη δική μας».

Οι επιτροπές αγώνα καταγγέλλουν ότι τα σωματεία των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός «δρουν προς όφελος της εταιρείας και μόνο. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την κοινωνική ένταση που δημιουργούν» και δηλώνουν: «Εμείς θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις. Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία του τόπου απ' την καταστροφή που σχεδιάζεται. Έως ότου να πρυτανεύσει η λογική... Έως ότου σταματήσουμε να χαρίζουμε γη και ύδωρ σε εταιρείες, με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια... Έως ότου σταματήσει αυτό το καταστροφικό εξορυκτικό σχέδιο... Εμείς θα είμαστε εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0