Πότε συγκινημένος και πότε κεφάτος εμφανίστηκε χθες ο απερχόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου. Στον απολογισμό της διετούς θητείας του μίλησε για μείωση της εγκληματικότητας και άφησε αιχμές για τους προκατόχους του λέγοντας πως πριν αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά "η πατρίδα εμφάνιζε εντονότατα σημάδια διάλυσης στον τομέα της ασφάλειας".
Αναφέρθηκε στην τρομοκρατία σημειώνοντας ότι έγιναν 28 συλλήψεις συνολικά και στην επιχείρηση Ξένιος Δίας, που οδήγησε κατά τον απελθόντα υπουργό στην "απόλυτη φύλαξη των συνόρων" τονίζοντας πως η μείωση των μεταναστευτικών ροών από ξηρά έχει μειωθεί κατά 70%. Χωρίς να υπολογίζει, όπως παραδέχθηκε, την εισροή από τα θαλάσσια σύνορα και σε συνδυασμό με το σύστημα επιστροφής μεταναστών, ο Ν. Δένδιας ισχυρίστηκε πως ένας παράνομος μετανάστης μπαίνει και τρεις φεύγουν.
Χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και της πυροσβεστικής ιστορική αλλαγή και προέτρεψε τον νέο υπουργό Βασίλη Κικίλια να συνεχίσει τη μεταρρύθμιση στην Αστυνομική Ακαδημία ώστε να εκσυγχρονιστεί. Έκλεισε υπενθυμίζοντας τη δήλωσή του στη Βουλή το 2012 ότι "δεν θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου". Ανάμεσα στα συμβολικά αναμνηστικά, ο Ν. Δένδιας παρέλαβε και μια κάρτα αιτούντος άσυλο με τα στοιχεία του.
Ο νέος υπουργός ευχαρίστησε τον Ν. Δένδια για το έργο του και είπε μεταξύ άλλων πως στόχος είναι "να παταχθεί η εγκληματικότητα απ' όπου και αν προέρχεται", να αντιμετωπιστούν η "λαθρομετανάστευση" και η γκετοποίηση των γειτονιών της Αθήνας. "Θέλω να σταθώ ιδιαιτέρως στην εμπορία ανθρώπινων ψυχών που καταλήγουν λαθρομετανάστες και θεωρώ πως είναι η γενεσιουργός αιτία πολλών προβλημάτων μας" είπε, καθώς και ότι θα επισκεφθεί όλα τα Α.Τ. της χώρας.
Ε.Ζ.
ΛΕΖΑΝΤΑ
Μόνο ως κακό χιούμορ μπορεί να εκλάβει κανείς το ότι δωρίστηκε στον Ν. Δένδια κάρτα αιτούντος άσυλο με τα στοιχεία του