Live τώρα    
Δυσφορία Κάμερον για το καψόνι της Ισπανίας στο Γιβραλτάρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυσφορία Κάμερον για το καψόνι της Ισπανίας στο Γιβραλτάρ

Τη "βαθιά ανησυχία" του για την πληροφορία ότι η ισπανική κυβέρνηση ενδέχεται να εισαγάγει δασμούς στα σύνορα με το Γιβραλτάρ και να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο αυτού του βρετανικού υπερπόντιου εδάφους εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία - Μαργκάγιο δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η Ισπανία εξετάζει την επιβολή ενός τέλους 50 ευρώ για να διασχίσει κανείς τα σύνορα, όπως και τη διεξαγωγή φορολογικών ελέγχων για τους πολίτες του Γιβραλτάρ οι οποίοι έχουν κάποια ιδιοκτησία στην Ισπανία.

Η Ισπανία αμφισβητεί την ισχύουσα επί τρεις αιώνες εθνική κυριαρχία της Βρετανίας στο Γιβραλτάρ. Η διπλωματική ένταση οξύνθηκε πριν από 10 ημέρες, όταν πλοία από το Γιβραλτάρ πόντισαν μεγάλους κυβόλιθους σκυροδέματος στη θάλασσα για να δημιουργήσουν έναν τεχνητό ύφαλο για τα ψάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0