Live τώρα    
Συρία / Δολοφόνησαν τον αρχηγό των ανταρτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συρία / Δολοφόνησαν τον αρχηγό των ανταρτών

Οι δυνάμεις του διχασμού -ή της προβοκάτσιας;- απειλούν το στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία μετά τη χθεσινή δολοφονία του διοικητή των "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" Καμάλ Χαμάμι, ή Αμπού Μπασίρ Αλ Λαντκάνι από ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Όπως δήλωσαν στελέχη του ΕΣΣ, η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με "κήρυξη πολέμου" ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και των ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία.

Η δολοφονία εντάσσεται στην αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις και συμπίπτει με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΕΣΣ να αμβλύνει τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον ότι αμερικανικά όπλα που ενδεχομένως θα σταλούν ως βοήθεια στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις θα καταλήξουν σε ισλαμιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ισλαμιστών μαχητών συγκρούσθηκαν σε πολλές περιοχές της Συρίας τις τελευταίες εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0