Live τώρα    
Ντόναλντ Τραμπ / Συνεχίζει τις απειλές - Δεν σκέφτομαι την ειρήνη γιατί δεν μου δώσατε το Νόμπελ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντόναλντ Τραμπ / Συνεχίζει τις απειλές - Δεν σκέφτομαι την ειρήνη γιατί δεν μου δώσατε το Νόμπελ

 Ντόναλντ Τραμπ- Γροιλανδία
EPA/THOMAS TRAASDAHL

Νέες απειλές κατά της Γροιλανδίας εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ καθώς σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιούνας Γκαρ Στόρε, ανέφερε ότι «δεν αισθάνομαι πλέον την υποχρέωση να σκέφτομαι αποκλειστικά την ειρήνη αν και αυτή παραμένει προτεραιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παραπάνω μετέδωσε το πρακτορείο το Reuters, επισημαίνοντας ότι ο Νορβηγός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι «η ανακοίνωση του Τραμπ για την εφαρμογή δασμών λόγω Γροιλανδίας είναι απαράδεκτη».

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης στην επιστολή του ότι «λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα σας αποφάσισε να μην μου απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης για το γεγονός ότι σταμάτησα οκτώ πολέμους πλεον, δεν αισθάνομαι πλέον την υποχρέωση να σκέφτομαι αποκλειστικά την ειρήνη»,

Το γραφείο του Νορβηγού πρωθυπουργού δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

«Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει»

Σήμερα επανήλθε στο ζήτημα και μέσω Truth Social επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν το νησί της Αρκτικής.

«Το ΝΑΤΟ λέει στη Δανία εδώ και 20 χρόνια ότι “πρέπει να απομακρύνετε τη ρωσική απειλή από τη Γροιλανδία”. Δυστυχώς, η Δανία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Τώρα ήρθε η ώρα — και θα γίνει!!!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0