Διαδήλωση συμπαράστασης προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι διοργανώνει το Σάββατο στην πόλη Μπρέσια το δεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL). Βασική αιτία της κινητοποίησης είναι η τελευταία καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας για απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πάντως ότι η κινητοποίηση συνδέεται άμεσα και με την άλλη σημαντική δικαστική υπόθεση σε βάρος του ηγέτη του PdL: την ερχόμενη Δευτέρα, η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι πρόκειται να ανακοινώσει, σε νέα δικάσιμο, με πόσα χρόνια φυλάκισης ζητεί να τιμωρηθεί ο "Καβαλιέρε" για την υπόθεση Ρούμπι Γκέιτ.
Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για συμμετοχή σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία. Η πρωταγωνίστρια των επίμαχων πάρτι, η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, έχει υπερασπισθεί τον μεγιστάνα των ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι "δεν έλαβε ποτέ χρήματα για να ενδώσει σε σεξουαλικές προτάσεις» και ότι «ο Σίλβιο προσπάθησε απλώς να την βοηθήσει".