Live τώρα    
7°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
2.6°C9.6°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
4 °C
2.5°C5.7°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
7.0°C10.5°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.4°C10.4°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
0 °C
-0.1°C-0.1°C
0 BF 100%
Twitter / Μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων μετά το τελεσίγραφο Μάσκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Twitter / Μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων μετά το τελεσίγραφο Μάσκ

TWITTER
EPA

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Twitter Inc εκτιμάται ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης μετά το τελεσίγραφο που έβαλε ο ιδιοκτήτης του Έλον Μασκ, στους εργαζόμενους να υπογράψουν για «πολλές ώρες εργασίας με μεγάλη ένταση» ή να αποχωρήσουν.

Οι οικειοθελής αποχωρήσεις αναδεικνύουν την απροθυμία των περίπου 3.000 υπαλλήλων πλέον του Twitter να παραμείνουν σε μια εταιρεία όπου ο Μασκ έχει απολύσει το μισό εργατικό δυναμικό, μαζί με την διοίκηση της εταιρεία και αλλάζει την κουλτούρα της εργασίας δίνοντας έμφαση στις πολλές ώρες εργασίας και στους έντονους ρυθμούς.

Κάλεσε εσπευσμένα τους μηχανικούς στο Σαν Φρανσίσκο

Ο Ελον Μάσκ έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό του Twitter την Παρασκευή, ζητώντας από τους υπαλλήλους που γράφουν κώδικα λογισμικού να παρουσιαστούν στον 10ο όροφο των γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο νωρίς το απόγευμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε επόμενο e-mail που έστειλε ανέφερε «Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να πετάξετε στο SF για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως», προσθέτοντας ότι θα βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο μέχρι τα μεσάνυχτα και θα επέστρεφε το πρωί του Σαββάτου.

Είπε ότι οι μηχανικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 2 μ.μ. EST (1900 GMT) την Παρασκευή.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήρθαν μία ημέρα αφότου εκτιμάται ότι εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter αποφάσισαν να παραιτηθούν με τον Μασκ βράδυ της Πέμπτης να δηλώνει σε ανάρτηση του στο Twitter ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις, καθώς «οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν». Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης πρόσθεσε επίσης: «Μόλις χτυπήσαμε άλλο ένα υψηλό όλων των εποχών στη χρήση του Twitter...», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με εργαζόμενο της εταιρείας, ο Μασκ συναντήθηκε την Πέμπτη με ορισμένους κρίσιμους υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να τους πείσει να παραμείνουν στην εταιρεία του.

Η Twitter ενημέρωσε επίσης τους υπαλλήλους ότι θα κλείσει τα γραφεία της και θα κόψει την πρόσβαση στα σήματα μέχρι τη Δευτέρα και ήδη η ασφάλεια του κτιρίου έδιωξε υπαλλήλους που εργάζονταν.

Ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που αποχωρούν από την εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί. Ωστόσο στις οικειοθελής αποχωρήσεις περιλαμβάνονται πολλοί μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι για τη διόρθωση σφαλμάτων και την αποτροπή διακοπών υπηρεσιών, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας εν μέσω της απώλειας εργαζομένων.

«Αν χαλάσει, δεν έχει μείνει κανείς να διορθώσει τα πράγματα σε πολλούς τομείς», δήλωσε υπάλληλος, το οποίο αρνήθηκε να κατονομαστεί για το φόβο της τιμωρίας.

Οι αναφορές για διακοπές λειτουργίας του Twitter αυξήθηκαν απότομα από λιγότερες από 50 σε περίπου 350 αναφορές το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector, ο οποίος παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας ιστότοπων και εφαρμογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL