Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
8.9°C12.4°C
4 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
4.8°C8.5°C
3 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.5°C12.0°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.4°C
1 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
7 °C
6.9°C7.3°C
0 BF 81%
Twitter / Μαζικές αποχωρήσεις μετά το τελεσίγραφο Μασκ και το λουκέτο στα γραφεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Twitter / Μαζικές αποχωρήσεις μετά το τελεσίγραφο Μασκ και το λουκέτο στα γραφεία

ΜΑΣΚ ΤΑΦΟΣ TWITTER
EPA/Carina Johansen - Twitter

Πολύ μεγάλη έκταση έχει πάρει στα διεθνή ΜΜΕ η ραγδαία αλλαγή των συνθηκών εργασίας που επιβάλλει ο Ίλον Μασκ στο Twitter μετά την απόκτηση της εταιρείας, με στόχο μεταξύ άλλων την δραστική μείωση του προσωπικού. Την ίδια ώρα, ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας με αναρτήσεις του προκαλεί συνεχείς αντιδράσεις. Και ταυτόχρονα επιχαίρει γι' αυτές, καθώς οδηγούν σε ρεκόρ δραστηριότητας τους χρήστες.

Το μήνυμα που έλαβαν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο Twitter τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε ότι άμεσα θα κλείσουν προσωρινά και ως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της εταιρείας, χωρίς να αιτιολογείται η απόφαση.

«Γεια, 

Με άμεση ισχύ, προσωρινά κλείνουμε τα κτίρια γραφείων και αναστέλλεται κάθε πρόσβαση. Τα γραφεία θα ξανανοίξουν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Ευχαριστούμε για την προσαρμοστικότητά σας. Παρακαλούμε συνεχίστε να συμμορφώνεστε με τις πολιτικές της εταιρείας απέχοντας από συζητήσεις εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας στα social media, στα ΜΜΕ ή αλλού. 

Προσβλέπουμε να δουλέψουμε μαζί για το ενθουσιώδες μέλλον του Twitter»

Προηγήθηκε θέση του νέου ιδιοκτήτη της εταίρείας ότι το προσωπικό που θα παραμείνει στην εταιρεία θα πρέπει να δεσμευτεί για πολύωρη εργασία με ιδιαίτερα ακραίους ρυθμούς και ένταση (extremely hardcore είναι η κατά λέξη διατύπωση) αλλιώς θα πρέπει να αποχωρήσει. Μάλιστα, τέθηκε προθεσμία ως χτες Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, μετά την οποία όσοι δεν υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις θα έπαιρναν αποζημίωση τρεις μηνιαίους μισθούς. Σημειώνεται ότι ήδη το Twitter έχει ανακοινώσει ότι μειώνει στο μισό το εργατικό του δυναμικό.

Δημοσιεύματα σε διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ κάνουν λόγο για εκατοντάδες αποχωρήσεις εργαζόμενων που δεν δέχθηκαν το νέο εργασιακό καθεστώς. Στους λογαριασμούς τους στο Twitter χρησιμοποιείται το hashtag #LoveWhereYouWorked και ένα emoji που χαιρετά. Ανώνυμη μαρτυρία πρώην εργαζόμενου στο BBC εκτίμησε τον τελικό αριθμό αποχωρήσεων σε «κάτω από 2.000». Σημειώνεται ότι το Twitter είχε πριν την άφιξη Μασκ περίπου 7.500 μόνιμους εργαζόμενους. Επιπρόσθετα, διέθετε και χιλιάδες συνεργάτες με σύμβαση, οι οποίοι εκτιμάται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είδαν αυτές τις συμβάσεις να λήγουν.

Ο ίδιος ο Μασκ δείχνει να χρησιμοποιεί το σοκ που έχει προκαλέσει στους χρήστες (και όχι μόνο) η δραστική αλλαγή συνθηκών εργασίας στο Twitter, προκειμένου να ενισχύσει τα μεγέθη του. Όπως και μετά την δήλωσή του υπέρ της ψήφου στους Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές, επανέλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης ανάρτηση που αναφέρει ότι «κάναμε νέο ιστορικό ρεκόρ στην χρήση του Twitter».

Ακόμη πιο προκλητικός απέναντι στις επικρίσεις, σχολιάζοντας το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία υπό αυτές τις συνθήκες, o Μασκ είπε απαντώντας σε άλλο τουίτ ότι «οι καλύτεροι μένουν, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα».

Και συνέχισε το τρολάρισμα των επικριτών του με ανάρτηση φωτογραφίας με πανηγυρισμούς πάνω από τάφο, όπου προσέθεσε το λογότυπο του Twitter...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL