Live τώρα    
Τουρκία / Τουρκία: Αποστρατείες συνταγματαρχών, εθελοντές στην Πολεμική Αεροπορία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία / Τουρκία: Αποστρατείες συνταγματαρχών, εθελοντές στην Πολεμική Αεροπορία

Εκατοντάδες συνταγματάρχες αποστρατεύθηκαν χθες στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας ενώ πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) δηλώνουν πρόθυμοι να καλύψουν τα κενά στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας που προκλήθηκαν μετά τις αποστρατείες και τις διώξεις που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πεντάκοσιοι από τους οκτακόσιους πιλότους της Turkish Airlines, οι οποίοι υπηρετούσαν προηγουμένως στην Πολεμική Αεροπορία, έχουν δηλώσει εθελοντές και ο σχετικός κατάλογος βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Άμυνας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ιλκέρ Αϊτσί. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ" ο Αϊτσί είπε ότι οι πιλότοι θα μπορούν να εργάζονται στη εταιρεία και να υπηρετούν παράλληλα στην Πολεμική Αεροπορία, όπως γίνεται στις ΗΠΑ, ενώ εξετάζονται και άλλα μοντέλα.

Εξάλλου έχει ήδη υπογραφεί διάταγμα που προβλέπει την επιστροφή στο Σώμα πιλότων που είχαν διωχθεί από το σύστημα Γκιουλέν. Στα μέσα Αυγούστου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ είχε παραδεχτεί ελλείψεις στην Πολεμική Αεροπορία, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν αρκετοί πιλότοι για "περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης".

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας συνεδρίασε χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο και όχι στην έδρα του Γενικού Επιτελείου, σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό, για δεύτερη φορά από το πραξικόπημα. Το Συμβούλιο αποφάσισε να μειώσει στα 28 έτη τη θητεία των αξιωματικών, αποστράτευσε 586 συνταγματάρχες και παρέτεινε κατά δύο χρόνια τη θητεία άλλων 434 συνταγματαρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0