Μάλλον κακή ήταν η ιδέα του δεξιού πρωθυπουργού της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν να επιλέξει τη χαμηλού κόστους Ryanair -που καταγγέλλεται από αντιπολίτευση και συνδικάτα για τις πρακτικές της στον εργασιακό τομέα- για να ταξιδέψει έως τη Μάλαγα της Ισπανίας και να περάσει εκεί ένα Σαββατοκύριακο με τη σύντροφό του.
"Άθλιο!" έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Πέτερ Χούμελγκαρντ Τόμσεν. "Η πρόκληση έναντι των συνδικάτων είναι πασιφανής" πρόσθεσε, αλλά "η πρόκληση έναντι του απλού Δανού μισθωτού είναι ακόμη σοβαρότερη". Την παρουσία του πρωθυπουργού στην πτήση αποκάλυψε το ισχυρό συνδικάτο 3F, το οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ένα μπρα - ντε - φερ με τη Ryanair για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας. "Η Ryanair αντιπροσωπεύει μια άμεση απειλή για το δανικό μοντέλο" τόνισε ο Χένρικ Μπέι - Κλάουζεν, εκπρόσωπος του συνδικάτου στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.
Ο πρωθυπουργός στέλνει ένα "πολύ κακό μήνυμα" στους κοινωνικούς εταίρους εμπιστευόμενος μια επιχείρηση που "πληρώνει λιγότερο απ' ό,τι πρέπει τους εργαζομένους της και δεν τους δίνει τίποτε ούτε για τις άδειές τους ούτε για τις άδειες μητρότητας ούτε για τη σύνταξή τους" τόνισε ένας άλλος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, ο Γιέπε Μπρους.
Η κακή φήμη της Ryanair για την εργασιακή πολιτική της είναι τέτοια ώστε οι τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, η Κοπεγχάγη, η Όρχους, η Όντενσε και η Όλμποργκ, απαγορεύουν στους δημόσιους αξιωματούχους τους να χρησιμοποιούν την εταιρεία αυτή για τις επαγγελματικές μετακινήσεις τους.