Live τώρα    
Ιταλία και Γερμανία κλείνουν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία και Γερμανία κλείνουν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη

Η Ιταλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο των πρεσβειών τους στην Υεμένη, εξαιτίας της βίας στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το προσωπικό της γερμανικής πρεσβείας αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή, από την χώρα, εξαιτίας της ασταθούς κατάστασης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι Χούτι κατέλαβαν την εξουσία και αυτό είναι απαράδεκτα επικίνδυνο για εμάς και θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την περιοχή» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου. «Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική για εμάς στην Ευρώπη» τόνισε.

Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι έκλεισε την πρεσβεία της στη Σαναά και ότι αποσύρει τον πρεσβευτή της και το προσωπικό.

Η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των πρεσβειών τους, καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι παγιώνουν τον έλεγχό τους, μετά την κατάληψη της Σαναά και τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, αντάρτες του κινήματος των Χούτι κατέλαβαν οχήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Υεμένη, αφότου ο πρεσβευτής και οι διπλωμάτες των ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη χώρα.

Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί μετά από πληροφορίες ότι σουνίτες μαχητές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), της πλέον επικίνδυνης φράξιας της τρομοκρατικής οργάνωσης παγκοσμίως, «αποκηρύσσουν» τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι και να ορκίζονται πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αλ-Μπαγκνάντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0