Live τώρα    
Η Συρία ψάχνει την ενότητά της στη Μόσχα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Συρία ψάχνει την ενότητά της στη Μόσχα

Τις πρώτες απευθείας συνομιλίες μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων της Γενεύης είχαν χθες στη Μόσχα εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο "οικοδεσπότης" Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις δύο πλευρές να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην "απειλή της τρομοκρατίας".

"Πιστεύουμε ότι η κατανόηση, από τους πολιτικούς και τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, της ανάγκης να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν την κοινή αυτή απειλή θα πρέπει να γίνει το κλειδί για την αναβίωση της ενότητας του συριακού έθνους" τόνισε.

Τα 32 μέλη διαφόρων οργανώσεων της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και τα έξι μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας υπό τον πρεσβευτή της Συρίας στον ΟΗΕ συναντήθηκαν σε κτήριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες ανάμεσα σε μέλη της αντιπολίτευσης, κυρίως εκπροσώπους της Επιτροπής εθνικού συντονισμού για τις δυνάμεις της δημοκρατικής αλλαγής (CCND) και τους Κούρδους, από τη μια πλευρά, και αξιωματούχους του καθεστώτος, από την άλλη, που διεξάγονται μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Γενεύης ΙΙ τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι προσδοκίες για την επίτευξη προόδου στις συνομιλίες αυτές είναι μικρές, όμως η Ρωσία ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις θα δώσουν ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία για την επίλυση της κρίσης στη Συρία που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0